Artan hayat pahalılığına karşı partisini uyaran AKP'li Şamil Tayyar, "Önce devletten başlayarak topyekun seferberliğe ihtiyaç var. Piyasalardaki yangın söndürülmeden su kendi mecrasında akmaz" dedi.

AKP'li Şamil Tayyar'dan partisine uyarı: Su kendi mecrasında akmaz

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar, art arda gelen zamlar ve hayat pahalılığına ilişkin partisini uyardı.

Sosyal medya hesabındanyaptığı paylaşımda, "Tüm tartışma konuları, hayat pahalılığının gölgesinde kalıyor. Nedenleri izah edilebilir olsa da sonuçları itibariyle yakıcı, yıkıcı" ifadelerini kullanan Tayyar, şöyle devam etti: "Önce devletten başlayarak topyekun seferberliğe ihtiyaç var. Piyasalardaki yangın söndürülmeden su kendi mecrasında akmaz."

AKP'li Tayyar, daha önce de partisini sosyal gerginlik ve ekonomik krize ilişkin uyarmıştı. Döviz kurlarının artmasıyla birlikte yaşanan krize ilişkin sosyal medyadan yaptığı uyarıda, "Gelir arttırıcı önlemler için kesenin ağzını açmalıyız. Milletin aklıyla dalga geçen ifadelerden de uzak durmalıyız" ifadelerini kullanan Tayyar, piyasada mal ve hizmet fiyatlaması yapılamadığını da belirterek, "Sosyal gerginlik derinleşiyor. Aman dikkat" uyarısında bulunmuştu.