AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından aldığı istifa kararının nedenlerini kamuoyuyla paylaştı. Konuşmasında AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yi hedef alan Şengül, “İlçe belediye başkan adaylarımız Büyükşehir adayımızdan daha çok oy almış” ifadelerini kullandı. İstifa kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Şengül, “2-3 gündür Ankara’daydım. Bazı görüşmeler sonucunda bir karar […]

AKP’li Şengül’den Nihat Zeybekci’ye: “İlçe belediye başkan adaylarımızı daha çok oy aldı”

AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından aldığı istifa kararının nedenlerini kamuoyuyla paylaştı. Konuşmasında AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yi hedef alan Şengül, “İlçe belediye başkan adaylarımız Büyükşehir adayımızdan daha çok oy almış” ifadelerini kullandı.

İstifa kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Şengül, “2-3 gündür Ankara’daydım. Bazı görüşmeler sonucunda bir karar verdik. Kurulduğu günden bu yana teşkilatımın her kademesinde görev aldım. Mensubu olmaktan gurur duyduğum AK Parti’de ikinci kez il başkanlığına atandım. 14 aydır bu görevi hırs ve beklenti içinde olmadan partimin başarısı için yürüttüm. Bu süreçte davası ve vatanı uğruna gecesini gündüzüne katarak çalışan fedakar teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Beraber yol arkadaşlığı yapmaktan onur ve şeref duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Şengül, açıklamalarında AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yi de hedef aldı. “Seçim sonucunda alınan başarıda şunu gördük ki gerçekten ilçelerimizde çok doğru adaylarla yola çıktık” diyen Şengül, “Yine olsa yine aynı adaylarla yola çıkardık. İlçe belediye başkan adaylarımız Büyükşehir adayımızdan daha çok oy almış! Teşkilatlarımızdan oluşan ekiplerle tek tek ilçeler tarandı. İnsanlarla birebir çalışmalar yapıldı. 17 yıldır her seçimde görev alıyorum, hiçbir seçimde kadınlarımız, gençlerimizle teşkilatımız bu kadar bütünleşmemişti. Başarı, başarısızlık ne, onu da söylemiyorum. 7 olan belediye sayımız 4’e düştü. 2014’te bölünmeden dolayı birçok ilçede belediye başkanlığı kazanmıştık. Bu sefer oylarımızı arttırmamıza rağmen kaybettik. İkili kutup olmasından dolayı 12 belediye kaybettik. Artık baraj yüzde 30-40’larda değil artık yüzde 50’yi geçmeniz gerekiyor. Teşkilatlarımızdan oluşan ekiplerle tek tek ilçeler tarandı. İnsanlarla birebir çalışmalar yapıldı. 17 yıldır her seçimde görev alıyorum, hiçbir seçimde kadınlarımız, gençlerimizle teşkilat samimiyetle bütünleşti. Herkesin dertleriyle, sıkıntılarıyla, dertleriyle ilgilendik, insanlara ulaşmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.