CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, AKP’li Serik Belediyesi’nin Belek ve Kadriye’de günübirlik alanlardaki işletmeler için 500 bin Türk Lirası rüşvet aldığı iddialarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a sordu

AKP'li Serik Beldiyesi'ndeki rüşvet skandalı meclise taşındı

AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u önceki başkanın 500 bin Lira rüşvet aldığını bilmelerine rağmen sessiz kalmakla suçlamasının ardından ortaya çıkan rüşvet skandalı Meclis gündemine taşındı.

AKP ve MHP’li milletvekillerinin de hazır bulunduğu Antalya’da gerçekleşen koordinasyon toplantısında yaşanan rüşvet tartışmasında Başkan Aputkan, “Bunu biliyor ve sessiz kalıyorsanız yazıklar olsun” sözleri ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a tepki göstererek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan konuya ilişkin müfettiş görevlendirmesini talep etmişti.

RÜŞVET İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Antalya Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek konuya ilişkin TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Ersoy, koordinasyon toplantısında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un rüşvet olayını bildiklerine dair yaptıkları açıklamaları hatırlatarak, İçişleri Bakanı Soylu ve tartışmaların odağında yer alan Bakan Ersoy’dan konuya ilişkin sorularına yanıt istedi.

AKP’DE RÜŞVETİN İTİRAFI

Zeybek, İçişleri Bakanı Soylu’ya yönelttiği önergesinde, Serik Belediyesindeki rüşvet iddialarına yönelik müfettiş görevlendirilip görevlendirilmediğini sordu.

Rüşvet olayının yaşandığı öne sürülen 2014-2019 tarihlerinde Serik Belediyesinde teftiş olup olmadığı, teftişlerde rüşvete rastlanıp rastlanmadığını da soran CHP’li Zeybek, “AKP’li Serik Belediyesindeki rüşvet iddiasını ortaya atan Turizm Bakanının açıklaması itiraftır, 'Rüşvetin belgesi mi olur?' söyleminin dile gelmiş halidir” dedi.

BAKAN RÜŞVETE SESSİZ KALDI, PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Rüşvet iddialarının peşini bırakmayacaklarının altını çizen Zeybek, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a da Belek ve Kadriye’deki günübirlik alanlardaki işletmelerden rüşvet alındığı bilgisinin kendilerine nasıl ve ne zaman ulaştığını sordu.

BİLGİ SAKLAYARAK SUÇA ORTAK OLDULAR

Bakan Ersoy’a, rüşvet alındığı bilgisine sahipken bunu neden gizlediği sorusunu da yönelten Zeybek “Bu bilgiyi yetkili makamlardan saklamak suçtur, suça ortak olmaktır. Turizm Bakanı rüşvet veren ve alan kişileri de açıklamalıdır” ifadesini kullandı.

Zeybek, Bakan Ersoy’dan rüşvet olayıyla ilgili adli makamlara veya İçişleri Bakanlığı’na şikayette bulunup bulunmadığını açıklamasını da istedi.

(ANKA)