AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci'nin önceki gün zamlarla ilgili "Geldikleri gibi giderler, anlık tepkiye gerek yok" şeklindeki açıklamaları için katıldığı canlı yayında "Bunların kişisel ikbal kaygısıyla partiye zarar veren açıklamalarından rahatsızlık duyduğum için sosyal medya üzerinden de ifade etmek istiyorum" diye tepki gösterdi.

AKP'li Tayyar'dan AKP'li Birinci'ye 'zam' tepkisi

AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, bir diğer AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci'nin zamlarla ilgili "Geldikleri gibi giderler, anlık tepkiye gerek yok" sözlerine tepki gösterdi.

Tayyar, "Sosyal medya paylaşımlarında, televizyon konuşmalarında olsun kendini partinin sahibi gibi gören hatta kimi zaman partinin üzerinde bir akılmış gibi hareket eden arkadaşlarımız oluyor. Bunların kişisel ikbal kaygısıyla partiye zarar veren açıklamalarından rahatsızlık duyduğum için sosyal medya üzerinden de ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Tayyar, partisini destekleyen kişilerin daha önceki bazı açıklamalarını yanlış bulduğunu belirterek "Ne olacak Kurtuluş Savaşı veriyoruz, gerekirse kuru soğan yiyelim, gerekirse domates sayısını azaltırız, gerekirse bir ekmek eksik yeriz gibi söylemlerin yanlış olduğunu ifade etmiş birisiyim" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİN CANI YANARKEN EDEBİYAT YAPILMAZ"

Açıklamalarını sürdüren Tayyar, "Milletin aklıyla dalga geçecek açıklamalardan hepimizin uzak durması gerektiğini söylüyorum. Milletin canı yanarken biz bunun edebiyatını yapmaya kalkarsak hem insani hem vicdani olarak hem de siyasi olarak doğru yapmış olmayız" değerlendirmesinde bulundu.