Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Ben solcu bir adamım. Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Yeni anayasa da laiklik ve Atatürk üzerine kurulacak" dedi. Uçum'a tepki gösteren AKP'li Şamil Tayyar, "Bu nasıl bir özgüven nasıl bir şımarıklık?" ifadelerini kullandı.

AKP'li Tayyar'dan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'a 'laiklik' tepkisi: Nasıl bir şımarıklık

AKP'li Şamil Tayyar, "Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Yeni anayasa da laiklik ve Atatürk üzerine kurulacak" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'un sözlerini alıntılayarak tepki gösterdi.

Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Uçum'a "Tek karar vericiymiş gibi hüküm cümlesi kuruyor" ifaderleriyle çıkıştı.

Mehmet Uçum, geçen hafta konuk olduğu bir televizyon programında tartışma konusu olan 50+1 sisteminden vazgeçilmeyeceğini belirterek "50+1, Türkiye’de hem siyasi istikrarın hem toplumsal istikrarın güvencesidir. Türkiye’de herhangi bir cumhurbaşkanı adayının 50+1 alabilmesi için Türkiye’nin her kesimine hitap etmesi lazım" demişti.

Uçum ayrıca "Atatürk hepimizin kırmızı çizgisidir, Türkiye benim kırmızı çizgimdir, Cumhuriyetin birikimleri benim vazgeçilmezimdir. Yeni anayasa çalışması bu birikim üzerine kurulacak. Cumhuriyet, laiklik, Atatürk üzerine kurulacak" ifadelerini kullanmıştı.

'AK PARTİ'NİN PARLAMENTODA BİR GRUBU VAR'

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, Uçum'un "Ben solcu bir adamım. Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Yeni anayasa da laiklik ve Atatürk üzerine kurulacak" sözlerinin yer aldığı paylaşımı alıntılayarak Uçum'a sert tepki gösterdi.

Tayyar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"AK Parti’nin bir lideri var. Karar organı MKYK var. Bir parlamento var. AK Parti’nin parlamentoda bir grubu var. Sanki hepsinin üzerinde, tek karar vericiymiş gibi hüküm cümlesi kuruyor. Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık?"