AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda yaşanan görev değişikliğinin ardından Bekir Pakdemirli hakkında, "Kibrinden kurtulmasını Rabbimden niyaz ederim" dedi. Tayyar'ın ardından yeni Bakan Vahit Kirişci de devir teslim töreninde yaptığı açıklamada Pakdemirli'ye göndermede bulunarak, "Gururdan ve kibirden Rabbimize sığınırız" dedi.

AKP'li Tayyar'ın ardından yeni Bakan Kirişci'den de Pakdemirli'ye 'kibir' göndermesi

AKP eski milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar ve yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Bekir Pakdemirli'ye ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bakanlıkta yaşanan görev değişikliğinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Tayyar, yeni bakan Vahit Kirişçi'yi kutlarken Pakdemirli için, "Bekir Pakdemirli’nin ise kibrinden kurtulmasını Rabbimden niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

Tayyar, şunları söyledi:

"Bekir Pakdemirli’nin ise kibrinden kurtulmasını Rabbimden niyaz ederim. Her görevin bir sonu var. Aslolan milletin vicdanında yer almak, Allah’ın rızasını kazanmaktır."

YENİ BAKAN'DAN GÖNDERME

Bakanlıktaki devir teslim töreninde Tarım ve Orman Bakanlığı görevini Bekir Pakdemirli'den devralan Vahit Kirişci, buradaki konuşmasında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Kirişci, "Tarım ve Orman konusunda hizmetlerin en yücesini, standartların en üstünü mutlaka kendi sektörümüzde inşallah uygulayacağız. Gururdan ve kibirden Rabbimize sığınırız. Bunların hepsinin geçici olduğunu hiç aklımızdan çıkarmayız. Şayet aklımızdan çıkardığımız bir gün olursa da buradaki hazirunun ve basın mensubu arkadaşlarımızın da hatırlatmasını isteriz. Bu ülkenin her şeyi var" dedi.

Tayyar ve Kirişci'nin, Pakdemirli'ye yönelik göndermeleri iktidarın içinde Bekir Pakdemirli'nin 'kibirli' olduğuna yönelik bir düşüncenin olduğuna işaret ediyor.

PAKDEMİRLİ İSTİFA MI ETTİ, GÖREVDEN Mİ ALINDI?

Resmi Gazete’deki kararda ‘görevden affını istediği’ ifade edilen Pakdemirli’nin bugün için ‘Tarım ve Orman Bakanı’ sıfatıyla program yaptığı ortaya çıkmıştı. CHP’li Taşçıer konu hakkında, "Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de görevden alındı, Saray lügatına göre "af diledi". Ama Bekir Bey'in af dileyeceğinden kendisinin de haberi yokmuş. Dün akşam AKP Erzincan İl Başkanlığı'nın paylaştığı ve sabah uyanınca sildikleri görsel durumu anlatıyor" demişti.

AKP kulislerinde 'görevden alınacak bakanlar' listesinde de Pakdemirli ilk sıralarda yer alıyordu. Pakdemirli, özellikle geçtiğimiz yaz yaşanan ve tarihe geçen orman yangınları sırasında çok sayıda eleştiri almıştı.