AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Süleyman Özışık ve Veyis Ateş'in katıldığı ‘Yazarlık Okulu’ projesiyle ilgili çelişkili yanıtlar verdi. Proje için para ödenmediğini söyleyen Göksu, daha sonra yanıtını değiştirerek, “Projenin toplam bedeli 35 bin liraymış” dedi. Göksu, etkinliğe ilişkin paylaşımların belediyenin sitesinden ve şahsına ait sosyal medya hesaplarından silinmesinden ise haberinin olmadığını öne sürdü.

AKP’li Tevfik Göksu’nun ‘Yazarlık Okulu’ ile imtihanı: Para konusunda kendini yalanladı

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına konu olan Süleyman Özışık ve Veyis Ateş'in AKP'li birçok belediyeyle proje yaptığının ortaya çıkması üzerine AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu dahil birçok belediye ve belediye başkanı haberlerini kaldırdı, konuya ilişkin tweetlerini sildi.

AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, silinen tweetlerle ilgili bilgisinin olmadığını öne sürdü.

Odatv’den Hazar Şahsuvar’a konuşan Göksu, “Konu ile paylaşımların kaldırıldığını gördük, onu da yazmıştık bunun nedenini öğrenebilir miyiz?” şeklindeki soruya, “Takip etmedim onu ya” ifadeleriyle yanıt verdi. Göksu, tweetlerinin silinip silinmediğinden haberinin olmadığını söyleyerek, “Ben takip etmedim yok. Hiç gündemime de girmedi konu” dedi.

“ARKADAŞLAR SİLMİŞ”

Kendisiyle yapılan ikinci görüşmede, paylaşımların neden silindiğini ekibine sorduğunu dile getiren Göksu, bu kez de “’Benim hesaptan neden sildiniz' dedim 'Bir anda dalgınlık yaptık' dediler ben de 'Tam bir işgüzarlık yapmışsınız' dedim” diye konuştu.

“Yalnız şöyle bir şey var arkadaşlarıma fırçayı attım” diyen Göksu, sözlerine şöyle devam etti: “Bir iş yapıyorsanız bu işi sonuna kadar savunacaksınız... Evet Esenler Belediyesi Yazarlık Okulu açmıştır. Çok da verimli bir çalışma olmuştur, emeği geçenlerle teşekkür ederim.”

Göksu, “Belediyenin sitesinden de kaldırılmış, Kudüs'e götürdüğünüz haber silinmiş” sözlerine karşılık, “Onu da görmedim. Hatta sordum yani 'Sildiniz mi?' diye 'Evet öyle bir işgüzarlık yaptık' dediler. 'Ben işgüzarlık yapmışsınız' dedim yani. Yazarlık Okulu açmak herhalde suç değil” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ GÖRÜŞMEDE DEĞİŞEN YANIT…

AKP’li Göksu ayrıca, ilk görüşmede Veyis Ateş ve Süleyman Özışık’ın katıldığı Yazarlık Okulu için de ücret ödenmediğini iddia etti. Darıca Belediyesi’n in aynı etkinliği ücretli yaptığı hatırlatılan Göksu, buna rağmen ücret almadıklarını ileri sürdü.

Göksu, ikinci görüşmede ise yanıtını değiştirdi. “Projenin toplam bedeli 35 bin liraymış” diyen Göksu, etkinliğin 6 hafta sürdüğünü belirtti.

“Peki aynı isimlerle bir daha çalışır mısınız?” sorusuna ise Göksu, “Şartlar müsait olursa çalışırız neden çalışmayalım. Biz kendimizi yargı yerine koyamayız. Hükmü verecek yargıdır, o kararı beklemek lazım” şeklinde yanıt verdi.

VEYİS ATEŞ KONUŞMADI

Hem ‘Yazarlık Okulu’ hem Peker ve kara para aklama suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın hakkındaki iddialarıyla ilgili Habertürk sunucusu Veyis Ateş ise Odatv’ye, “Teşekkür ederim. Daha sonra konuşacağım” dedi.

Haberde Süleyman Özışık’ın ise telefonlara çıkmadığı belirtildi.