AKP MKYK Üyesi Tüfenkci, muhalefetin Ayasofya hakkındaki tutumunu eleştirerek, “AK Parti zincirleri kırarak milletimizi özgürleştirici adımlar atarken, birileri birtakım olumsuzlukları büyüterek gündeme taşımaya çalışıyor” dedi.

AKP’li Tüfenkci 'birtakım olumsuzlukların' büyütülmesinden yakındı

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AKP Malatya İl Başkanlığı’nca düzenlenen Bayramlaşma Programına katıldı.

“Salgın sürecinde Türkiye’nin aldığı tedbirlerle dünyanın gıpta ettiği bir ülke konumunda olduğunu” öne süren Tüfenkci, Ayasofya’nın ibadete açılmasını hatırlattı ve muhalefetin Ayasofya üzerinden tutumunu eleştirdi.

Tüfenkci, “Allah’a hamdolsun Ayasofya’da böyle oldu vurulan zincirleri kırmış olduk. Buna rağmen muhalefet milletimizin gönlündeki sevinci kırmak için Atatürk üzerinden bir tartışma başlattı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de kimsenin Atatürk ile ilgili bir sorunu olmadığını iddia eden Tüfenkci, ‘birilerinin’ ülkedeki olumsuzlukları büyütmesinden ve “Ayasofya’nın ibadete açılmasının gölgelenmesinden” yakındı.

‘ZİNCİRLERİ KIRMIŞ OLDUK’

AKP’li Tüfenkci şu ifadeleri kullandı:

“Allah’a hamdolsun Ayasofya’da böyle oldu vurulan zincirleri kırmış olduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ile ilgili kimse bir söz de söyleyemez. Dikkat edin AK Parti 28 Şubat’taki zulüm yasalarını kaldırırken gündeme gelen tartışmalar şimdi başka bir versiyon ile gündeme geliyor. Birileri rakamlarla oynayarak birileri birtakım olumsuzlukları büyüterek gündeme taşımaya çalışıyorsa biz de Türkiye’nin her köşesinde yaptığımız hizmetleri anlatacağız anlatmaya devam edeceğiz.”

CHP’Lİ ADANA BELEDİYESİ’Nİ HEDEF ALDI

Öte yandan, “Salgın sürecinde AKP’li belediyelerinin hizmetlerinin de takdire şayan olduğunu” savunan Tüfenkci, “Biz belediyelerimizin yaptıklarını anlatma noktasında yetersiz kalıyoruz” dedi. Tüfenkci, “Yine temizlik noktasında da her belediyemiz çok iyi işler çıkarıyor gidin bir de Adana belediyesinin halini görün bir de bizim en küçük bir ilçemize gidin, kıyas yapın” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A MALATYASPOR TEŞEKKÜRÜ

Tüfenkci, küme düşen Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’de kalması konusunda da Erdoğan’a teşekkür ederek şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Gerek kayısı gerek Yeni Malatyaspor ile ilgili müjdesi gerekse Malatya’ya ilgisi alakasından dolayı Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”