AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "EYT ne zaman yasalaşacak?" sorusuna, "En kısa sürede diyebiliriz. Tarih vermek mümkün değil" yanıtını verdi. Tunç, ilk maaş ile ilgili soru üzerine de, "İşlemler 1-2 ay sürse bile emekli maaşlarını toplu olarak alabilecekler" dedi.

AKP'li Tunç'tan EYT açıklaması: Tarih vermek mümkün değil

AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, EYT'nin yasalaşacağı tarihle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeyi, ocak ayı ortasında Adalet ve Kalkınma Partisi grubuna sundu. AKP grubunun düzenlemeyi yasa teklifi haline getirmesinin ardından TBMM komisyon görüşmeleri süreci başlayacak.

Televizyon programında gündeme dair soruları yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, EYT düzenlemesinin ne zaman yasalaşacağı konusunda "Tarih vermek mümkün değil" dedi.

Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mızın teknik ekibi teknik çalışmaları tamamladılar. AK Parti Grup Başkanvekillerinin olduğu ortamda sunum yaptılar. Teklifin teknik detaylarının ne olabileceği, ne kadar kişinin yararlanabileceği, önceki yasa ve getirmek istediğimiz teklifte neler olabileceğine yönelik açıklamalar yaptılar. Şimdi tabi sıra kanun teklifine dönüştürme aşamasına geldi. Tabi ki TBMM’de bu taslak üzerinde AK Parti grubumuz var. Onlarla bir istişare yaptıktan sonra son değerlendirmemizi yapıp kanun teklifini TBMMM’ye sunacağız.