AKP Grup Başkanvekili Turan, Reuters'ın Türkiye ofisi için verdiği iş ilanının, Türkiye'nin ekonomisini kötülemek ve Türkiye'nin yatırımlarının önüne geçmek için verildiğini savundu. Erdoğan aleyhine çalışacak gazeteci arandığını söyleyen Turan, "Basın ahlakına yanlışlık yaparsanız biz de size 'kendinize gelin' deriz" ifadelerini kullandı.

AKP'li Turan'dan Reuters'a: Basın ahlakına yanlışlık yaparsanız size 'kendinize gelin' deriz

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Reuters'ın Türkiye ofisi için verdiği iş ilanına tepki göstererek, "Adam Türkiye'nin ekonomisini kötülemek için, Türkiye'nin yatırımlarının önüne geçmek için özel haber yapacak muhabir arayacak kadar saçmalayabiliyor. Eğer basın ahlakına yanlışlık yaparsanız biz de size 'kendinize gelin' deriz" dedi.

Turan, Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve TÜMAD Madencilik işbirliğinde düzenlenen "Arıcılık Sertifika ve Kovan Dağıtım Töreni"nde yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Burada yaptığı konuşmada, İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'in Türkiye ofisi için verdiği ilanı hatırlatan Turan, ajansın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'aleyhine' çalışacak gazeteci aradığını savundu.

Turan, "İlan verirken gazeteci demiyorlar, 'Erdoğan aleyhine çalışacak gazeteci' diye söylüyorlar. Gazeteci ararsınız ama 'Erdoğan aleyhtarı gazeteci' derseniz bunun adı gazetecilik değil provakosyondur. Bu yanlıştır. Basın ahlakı bu değil. Siyasi etik bu değil. Meslek adabı bu değil. Bunlar yanlış işler. O yüzden diyoruz ki iş ilanı verirken ki ayarı aslında Türkiye aleyhtarlığı demek. Erdoğan bir siyasi figür ama temsil ettiği anlam Türkiye demek. Adam Türkiye'nin ekonomisini kötülemek için, Türkiye'nin yatırımlarının önüne geçmek için özel haber yapacak muhabir arayacak kadar saçmalayabiliyor. O yüzden diyorum, içeride kavga edelim. Ama dışarıdaki kötülüklere karşı 85 milyon omuz omuza dik durmamız lazım" diye konuştu.

"BASIN AHLAKINA YANLIŞLIK YAPARSANIZ BİZ DE SİZE 'KENDİNİZE GELİN' DERİZ"

Turan, şöyle devam etti:

"Eğer basın ahlakına yanlışlık yaparsanız biz de size 'kendinize gelin' deriz. Yapılan iş her ne kadar basın ahlakı açısından provokasyon olsa da şaşırmadığımızı söylemek istiyorum. Siz Akdeniz'e bir büyük bir donanma indirirseniz, Libya'daki tüm oyunları bozarsanız, Suriye'de PKK, PYD terör örgütüne izin vermezseniz, Karabağ'da işgale son verirseniz, siz 15 Temmuz'da FETÖ'yü yerle bir ederseniz Reuters ve uzantıları gelirler Erdoğan aleyhine kampanya başlatmaya çalışırlar. Bir daha söylüyorum; 85 milyon dik duracağız, siyasi parti, polemik, kavga hepsi kıymetli ama yurt dışındaki konularda beraber olmak durumundayız."

Reuters’ın geçtiğimiz hafta açtığı ‘Türkiye’de büro şefi yardımcısı’ ilanında Türkiye’nin genel özelliklerinin bahsedildiği bölümde şu ifadeler yer almıştı: "Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye’yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya’dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü. Erdoğan’ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL’nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var."

FRANSA'DAKİ SALDIRI

Fransa'da yaşanan gelişmelere değinen Bülent Turan, "Irkçılığa da yağmacılara da karşıyız ama faaliyet ırkçılık. PKK'nın PYD'nin oradaki yandaşları polislere saldırdılar. Camları dükkanları yıktılar, parçaladılar. Bizim Gezi eylemleri gibi eylemleri orada görmeye başladık" diye konuştu.

Turan, şunları söyledi.

"Fransa'da ırkçı bir hasta adamın saldırısıyla ortaya çıkan bir sokak hareketleri süreci başladı. Irkçılığa da yağmacılara da karşıyız ama faaliyet ırkçılık. PKK'nın PYD'nin oradaki yandaşları polislere saldırdılar. Camları dükkanları yıktılar, parçaladılar. Bizim Gezi eylemleri gibi eylemleri orada görmeye başladık. Şunu demeye çalışıyorum, bahçenizde affedersiniz kuduz bir köpek beslerseniz, bir gün sizi ısırdığında şaşırmayacaksınız. Hep demedi mi Sayın Erdoğan, 'Ey Avrupa, senin teröristin, benim teröristim olmaz. Terör insanlık suçudur, yapmayın' demedi mi? PYD, PKK, Suriye sınırında terör devleti kurarken, tünel kazarken, Fransa başta olmak üzere, Avrupa ülkeleri, o bölgeye beton, çimento göndermedi mi? Siyasi destek vermedi mi? Propaganda imkanı vermedi mi? Hep 'yapma' dedik. Yapmayın dediklerimiz bugün ayaklarına dolandı. O yüzden terör gibi meselelerde herkesin eşit mesafede olması, tavır koyması gerekir diye düşünüyorum."

(AA)