AKP'li Bülent Turan, muhalefetin seçim güvenliği konusundaki eleştirilerine ilişkin açıklama yaptı. Seçimlere ilişkin bir sorun varmış gibi bir tartışmanın Türkiye'ye zarar vereceğini ifade eden Turan, "Türkiye, dünyaya örnek bir seçim mevzuatını hayata geçirmiş, uygulamada da bunu göstermiş bir ülkedir" iddiasında bulundu.

AKP'li Turan: Seçimlere ilişkin sorun varmış gibi bir tartışma Türkiye'ye zarar verir
Fotoğraf: DHA

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "seçimlere ilişkin bir sorun varmış gibi bir tartışmanın Türkiye'ye zarar vereceğini" söyledi.

Turan, Meclis'te 6. Yargı Paketi'nin ilk imza sahibi olan AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turan, muhalefetin "seçim güvenliği" konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "CHP'nin tek partili yıllarında seçim mevzuatının tüm dünyaya bizi mahcup eden bir usulle çalıştığını herkes bilir. 1950'den bugüne kadar da büyük bir dönüşümle tüm dünyaya örnek bir seçim sistemi olduğunu herkes bilir" dedi.

"Oy namustur" diyen Turan, bütün partilerin sandığa sahip çıkmak durumunda olduğunu ifade etti.

Seçimlere ilişkin bir sorun varmış gibi bir tartışmanın Türkiye'ye zarar vereceğini dile getiren Turan, bir partinin başarılı, diğerinin başarısız olmasının sadece sandıktaki milli iradeye bağlı bir sonuç olduğunu belirtti.

Her sandıkta devletin görevlisi, partilerin temsilcisi, partilerin müşahidi olduğunu belirten Turan, "Türkiye, dünyaya örnek bir seçim mevzuatını hayata geçirmiş, uygulamada da bunu göstermiş bir ülkedir. İstanbul, Ankara başta seçimi aldığında 'Aman ne iyi mevzuat var', kaybettiğinde 'Kötü mevzuat var' denilebilir mi?" ifadelerini kullandı.

(AA)