"AKP'de Süleyman Soylu tartışması: 15 milletvekili rahatsızlıklarını parti yönetimine iletti" başlıklı haberi yalanlayan AKP'li Bülent Turan, BBC Türkçe'ye yönelik 'Kulis bilginiz doğru değildir" dedi. BBC Türkçe açıklama yaparak, "BBC Türkçe, haberinin arkasındadır ve muhabirinin itibarını zedeleyecek herhangi bir suçlamayı kabul etmemektedir" ifadelerini kullandı.

AKP'li Turan 'Süleyman Soylu' haberini yalanladı, BBC Türkçe yanıt verdi: Haberimizin arkasındayız

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "AKP'de Süleyman Soylu tartışması: 15 milletvekili rahatsızlıklarını parti yönetimine iletti" başlıklı haberi yalanladı. BBC Türkçe ise yaptığı açıklamada, haberinin arkasında durduğunu ifade etti.

Bülent Turan, sosyal medya hesabından da paylaştığı açıklamasında, "Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın konuyla ilgili görev üstlendiği" ifadesinin doğru olmadığını belirtti.

Turan, açıklamasında, "“15 mv rahatsızlıklarını parti yönetimine iletti”, “B.Turan’ın konuyla ilgili görev üstlendiği” kulis bilginiz doğru değil.@bbcturkce AK Parti her zaman hukuktan, adaletten ve hakkaniyetten yana olmuş; suç örgütleriyle kıyasıya mücadele etmiş bir siyasi harekettir…" ifadelerini kullandı.

Açıklamasının ardından BBC Türkçe'nin bizzat görüştüğü Turan, milletvekilleriyle bir değerlendirme toplantısı yapıldığını ancak toplantı konusunda kendisine herhangi bir görev verilmediğini, bu nedenle "15 milletvekili rahatsızlıklarını yönetime iletti" ifadesine de katılmadığını söyledi.

Turan, yazılı açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

"AK Parti her zaman hukuktan, adaletten ve hakkaniyetten yana olmuş; suç örgütleriyle kıyasıya mücadele etmiş bir siyasi harekettir. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da durduğu yer burasıdır. Bu mücadeleyi yürütecek olan şüphesiz devletin ilgili birimleridir. Haberinize konu iddialar adalete intikal etmiştir konulardır. Ayrıca Sayın Bakan her türlü iddianın araştırılması için bizzat kendisi savcılara müracaat etmiştir. Kanaatimiz dedikodu ve söylentinin ötesinde hukuka tekabül eden hususların her bakımdan açığa çıkartılacağı ve kamu vicdanını tatmin edecek şekilde herkesle paylaşılacağı yönündedir. Hukuk devleti anlayışı esasında her türlü şüphenin açığa çıkartılmasının önemi her türlü takdirin üzerindedir.

Ancak unutmayalım ki adaletin tesis edilebilmesinin bir gereği de dedikodu ve söylenti ile siyasal mühendislik yapma girişimlerinin önünün alınmasıdır. Bu hususlara dikkat etmek kanaatimizce sadece siyasilerin değil, tüm kesimlerin görevidir. Bu konuda basının sorumluluğu, ilkeli ve objektif haberlerle kamuoyunu bilgilendirmesinin kıymetli olduğu kanaatindeyim. Basın ilkeleri çerçevesinde, haberinizin bu anlayışla yeniden değerlendirmesini dilerim."

BBC TÜRKÇE HABERİNİN ARKASINDA DURDU

BBC Türkçe, Turan'ın açıklamalarının ardından açıklama yaptı ve haberinin arkasında durdu.

Açıklamada, "BBC Türkçe, bazı milletvekillerinin Soylu'nun istifası talebini de içeren rahatsızlıklarını, toplantının bazı katılımcıları ile teyit ederek haberleştirmiştir. BBC Türkçe, haberinin arkasındadır ve muhabirinin itibarını zedeleyecek herhangi bir suçlamayı kabul etmemektedir" denildi.

"15 VEKİL RAHATSIZLIKLARINI İLETTİ"

BBC Türkçe'nin haberinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı iki televizyon programında suç örgütü lideri Sedat Peker'e koruma verilmesiyle ilgili kendisinden önceki dönemde görev yapan bakan ve bürokratları adres göstermesinin, AKP içinde tartışma yarattığı belirtiliyordu. Aralarında emniyet kökenli isimlerin de bulunduğu 15 dolayındaki milletvekilinin grup yöneticileriyle görüşerek, bizzat rahatsızlıklarını parti yönetimine ilettiği ifade ediliyordu.