İBB'nin Tuzla'daki su arıtma tesisi açılışında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gerginlik yaşayan AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, “Galeyana gelmiş bir topluluğa kürsüden mikrofonla yüksek bir sesle ‘arkadaş provokasyona gelmiş’ diyen başkanın sözünün ne kadar provakatif bir eylem veya ne kadar azmettirici olup olmadığını hukukçu arkadaşlarımız inceliyor, takip ediyorlar. Gerekirse bu konuda da dava açacağım” dedi.

AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı: Gerekirse İmamoğlu'na dava açacağım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Tuzla'daki su arıtma tesisi açılışında eski AKP'li İBB Başkanı Kadir Topbaş ile AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmesi üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gerginlik yaşayan AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, “Galeyana gelmiş bir topluluğa kürsüden mikrofonla yüksek bir sesle ‘arkadaş provokasyona gelmiş’ diyen başkanın sözünün ne kadar provakatif bir eylem veya ne kadar azmettirici olup olmadığını hukukçu arkadaşlarımız inceliyor, takip ediyorlar. Gerekirse bu konuda da dava açacağım” dedi.

DHA'ya yaptığı açıklamalarda bazı CHP'lilerin kendisinden özür dilediğini ifade eden Yazıcı, "Büyükşehir Belediyesi’nden veya buradaki ilçe teşkilatından, başkanından falan öyle bir şey olmadı. Ben darp olmadığım için sözlü saldırıda bulunanlar hakkında onların tespitini istedim" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin en büyük ileri biyolojik arıtma tesinini '150 Günde 150 Proje' programı kapsamında Tuzla'da açmış, açılışta geçmiş döneme atıfta bulunarak Kadir Topbaş'a teşekkür eden AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile İmamoğlu arasında gerginlik yaşanmıştı.

Yazıcı, "1998 yılında projenin birinci etabını başlatan, hizmet siyasetinin lideri Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye de teşekkür ediyorum. 30 yıl önce belediye başkanlığı yapmış olan Recep Tayyip Erdoğan, sadece Tuzla'da kapalı spor kompleksleri, kültür merkezleri, Aydınlı Yolu'nu 4 yılda yapmıştır" demişti.

İmamoğlu ayağa kalkarak salondakilere sakin olmaları konusunda uyarıda bulunmuş ve konuşmasında İstanbul için yaptıklarını aktaran İmamoğlu, "AK Partililer bile dört duvar arasında kaldıklarında bizim için dua ediyorlar" dedi. İmamoğlu konuşmasının devamında "3,5 seneyi 25 seneyle kıyaslamalarını bayılıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu, "Dönüyorlar, 94'ten 2019'a kadar yaptıklarını anlatıyorlar. 3 buçuk sene 3 ayını siz çaldınız bir buçuk senesi pandemi. Bir seneye yaklaşıyor. Cebimizdeki paraları da çaldınız. O kalan günlerle ve kalan paramızla bu kocaman işleri yapıyoruz" demişti.