AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “CHP 15 Temmuz olmamış gibi, İskandinav ülkeleri gibiymişiz gibi konuşuyor. CHP son iki yılda aldığı pozisyonla milli güvenlik sorunu haline dönüştü” dedi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, partisinin Muratpaşa Belediye Başkan adayı Gökçen Özdoğan Enç’in seçim çalışmalarına destek vermek için Antalya’ya geldi. Bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen […]

AKP’li Ünal: CHP milli güvenlik sorununa dönüştü

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “CHP 15 Temmuz olmamış gibi, İskandinav ülkeleri gibiymişiz gibi konuşuyor. CHP son iki yılda aldığı pozisyonla milli güvenlik sorunu haline dönüştü” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, partisinin Muratpaşa Belediye Başkan adayı Gökçen Özdoğan Enç’in seçim çalışmalarına destek vermek için Antalya’ya geldi.

Bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen Mahir Ünal, “8 Mart kutlanması değil hatırlanması gereken, kadınlarımızın eşit, özgür bireyler olarak toplumda var oluşlarının hatırlanması gereken bir gün” dedi.

Partilerin sorun çözme kapasitesine bakmak gerektiğini belirten Mahir Ünal, CHP’nin sorun çözme kapasitesi olmadığını savundu.

Ünal, “Kendi iç sorunlarını yönetemeyen Türkiye’nin sorunlarını çözebilir mi? Türkiye’de halen çöpü konuştuğumuz CHP’li belediyeler var. Şişli’de 19 aydan beri maaşlarını alamayan ve çöpleri toplanmayan bir yer varsa, çok ciddi bir sorun ve bu sorunu çözemeyen bir siyasi irade var demektir. Biz de kamuoyu araştırmaları rakamları görmek için değil, toplumsal ihtiyacı ve seçmen algısını ölçmeye yönelik. Bugün AK Parti ile ilgili icraat kapasitesini sorduğumuzda hiçbir vatandaş AK Parti’nin yapabilirliğiyle ilgili endişe yaşamıyor. CHP’li seçmene soruyoruz, kendi partisinin ülkeyi yönetemeyeceğini düşünüyor. CHP seçmeni, partisinin kendi iç çekişmelerinden rahatsız” dedi.

CHP’Yİ ELEŞTİRDİ

Türkiye’nin birçok yerinde CHP’nin listelerinde HDP’liler olduğunu ileri süren Ünal, “CHP listelerinde Kandil’de konuşma yapan aday da gördük. Beka meselesi dediğimiz şey bütün dünyada milli meseleler söz konusu olduğunda o ülkenin siyaseti tek yürektir, bizde hariç. Muhalefet iktidara alternatiftir, düşman değildir. 15 Temmuz’dan sonra CHP öyle bir dil kullandı ki çok ağır ifadeler var. CHP, FETÖ yargılamaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götürüldüğünde önce hukuki bir altlık yaptı. CHP Türkiye’nin terörle mücadelesinde de Türkiye’nin yanında durmadı, yalnız bıraktı. AB ve ABD’ye Türkiye’yi şikayet etti. Suriye’de PYD’yi normal siyasi bir parti olarak gördü. CHP ‘ne bekası’ diyor. 15 Temmuz olmamış gibi, İskandinav ülkeleri gibiymişiz gibi konuşuyor. CHP son iki yılda aldığı pozisyonla milli güvenlik sorunu haline dönüştü” dedi.

ANKETLERİ NASIL OKUYOR?

Bir gazetecinin anketlere bakış açısı sorusu üzerine Mahir Ünal, dijital dönüşümün iyi okunması gerektiğini söyledi. İnternet coğrafyasının algıları, ilişkileri, iletişim biçimini temelden değiştirdiğini dile getiren Ünal, dijital dönüşümün ilk etkisinin 2011 yılında Arap baharında ortaya çıktığını söyledi. ABD’nin müdahale ettiği ülkelerde sosyal medyanın o ülkeyi nasıl şekillendirdiğini gördüklerini kaydeden Ünal, “Türkiye’de 55 milyon sosyal medya kullanıcısı var. Anlık verilere ulaşıyor. Seçmen davranışına etki eden davranışlar, haftalık günlük değişiyor. Anket firması sahadan veriyi çektiği anda çekilen anın kanaatini gösteriyor. Biz dijital platformları anlık takip ediyoruz. İyi bir kampanya yürütüyoruz. Antalya’da şu anda iyi durumdayız, ama belirttiğim nedenlerden dolayı rakam vermek mümkün değil” diye konuştu.