AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Türkiye'nin ekonomisi bu kadar saldırıya rağmen toparlanmaya ve güçlenmeye başladı. Geçmişte Anayasa fırlatıldığı için bir gecede fakirleşmedik mi? Bu kadar saldırıya rağmen dimdik ayaktaysak bunun sebebi, birlik ve beraberlik ruhudur" dedi.

AKP'li Ünal: Dolar yükselirken sosyal medyayı ayağa kaldıranlar dolar düşerken neredeler?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, geçmişte memurların, maaşlarını alınca döviz bürosuna koştuğunu ve 13 Ağustos gecesi, 15 Temmuz gecesi olduğu gibi bu kez kur saldırısı yapıldığını iddia etti.

Ünal şöyle konuştu:

"13 Ağustos'ta Türkiye'ye karşı kur saldırısında bulundular. Adeta 13 Ağustos gecesini ekonominin 15 Temmuz'u yapmak istediler. Ne oldu? Birileri alkış tutuyordu, dolar 10 lira olacak, diye. Ana muhalefet partisi bu milletin oy verdiği parti, dolar 10 lira olsun, diye alkış tutuyorlardı. Onlara kananlar, dolar 10 lira olacak, diye ülkesinin ekonomisine güvenmek yerine gidip dolar alanların halini görüyorsunuz. Dolar düşüyor. Dolar yükselirken sosyal medyayı ayağa kaldıranlar dolar düşerken neredeler? Ben bir açıklama yaptım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hızlı ve çabuk karar vermesi sayesinde 13 Ağustos gecesi Türkiye kur atağını bertaraf etmiştir, şeklinde. Kıyameti kopardılar. Türkiye kur atağını bertaraf etmedi, dediler. Türkiye'nin ekonomisi bu kadar saldırıya rağmen toparlanmaya ve güçlenmeye başladı. Geçmişte bir Anayasa fırlatıldığı için bir gecede fakirleşmedik mi? Bu kadar saldırıya rağmen dimdik ayaktaysak bunun sebebi, birlik ve beraberlik ruhudur."