AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, katıldığı bir televizyon programında yaptığı değerlendirmelerde Avrupa'daki insanların kışı geçirmek için Türkiye'ye geldiğini iddia etti. Yurt dışına yerleşen sosyal medya fenomenleri ile gençleri hedef alan Ünal, "İçeriden birileri sanki gençler Avrupa'ya gitmek istiyor, oralar güllük gülistanlıkmış gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar" dedi.

AKP'li Ünal: Sanki gençler Avrupa'ya gitmek istiyor gibi algı oluşturuyorlar
Fotoğraf: AA

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Aksu TV canlı yayınında yaptığı açıklamalarda partisinin 'dezenformasyon yasası' olarak niteledirdiği sosyal medya kanunuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'Dezenformasyonla Mücadele Kanunu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tatile girmeden çıkarılmasının hedeflendiğini fakat ekim ayına sarktığını hatırlatan Ünal, Türkiye'nin şu anda dezenformasyona maruz kalan ülkeler sıralamasında yüzde 49 ile ilk sırada olduğunu öne sürdü.

Ünal, son yapılan düzenlemelerle tekrar kamuya dönmek üzere 5 bin doktorun başvuru yaptığını iddia ederek "Avrupa'dan insanlar kışı geçirmek için Türkiye'ye gelme planları yaparken içeriden birileri sanki gençler Avrupa'ya gitmek istiyor, oralar güllük gülistanlıkmış gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar" dedi.

TUNÇ SOYER'İ HEDEF ALDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler” sözleri sebebiyle hedefine alan Ünal, "Biz İzmir'i Yunanlardan kurtardık öyle değil mi? Çok büyük bir katliam yaptılar. Yunanlar, sivil masum insanları acımazsızca katlettiler İzmir'i yaktılar ve bugün Yunanistan ile büyük bir gerilim yaşıyoruz adalar üzerinden. Son derece haklı olduğumuz halde. Biz Yunanistan ile bu gerilimi yaşarken bizim büyükşehir belediye başkanımız çıkıyor Yunanistan'a tek bir kelime etmiyor, dönüp ecdada Osmanlıya her türlü hakareti ediyor üzerine gidildiğinde de diyor ki 'ben bunu Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'undan aldım' o zaman biz ona nutuktan bir cümle hatırlatalım Mustafa kemal Atatürk nutukta diyor ki; "Şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edenler olabilir" çok net değil mi? Yani bugün bunlar şahsi menfaatlerini müstevlilerin ister ona sömürgeci deyin, işgalci deyin ne derseniz deyin onların siyasi emelleriyle birleştiren bunlar değil mi?"

AA