İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Üsküdar Belediyesi Zabıta ekiplerinin Ünalan ve Bulgurlu mahallelerindeki Halk Ekmek büfelerini kaldırmak istediğini bildirdi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Halkımızın ucuz ve sağlıklı ekmeğe ulaşmasını hiçbir güç engelleyemez" diyerek tepki gösterdi.

AKP'li Üsküdar Belediyesi, Halk Ekmek büfelerini kaldırmaya çalıştı: İBB'den tepki

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Üsküdar Belediyesi Zabıta ekiplerinin Ünalan ve Bulgurlu mahallelerindeki Halk Ekmek büfelerini kaldırmak istediğini açıkladı.

İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Ünalan ve Bulgurlu mahallelerimize Halk Ekmek büfelerimizi konumlandırdık ancak 2 saat geçmeden Üsküdar Belediye Zabıta ekipleri tarafından hukuksuzca Halk Ekmek büfelerimiz kaldırılmak isteniyor!" dedi.

Nama, paylaşımında, "Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz! #HalkınEkmeği bizim kutsal davamızdır" ifadelerini kullandı.

İBB SÖZCÜSÜ ONGUN'DAN TEPKİ

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bazı ilçe belediyelerinin Halk Ekmek büfelerini kaldırmak istediğini belirterek, tepki gösterdi.

Ongun paylaşımında, "İhtiyaç analizi yaparak İstanbul'un çeşitli noktalarına kurduğumuz Halk Ekmek büfeleri, Üsküdar'da olduğu gibi, İBB Meclisi kararına rağmen bazı ilçe belediyeleri tarafından kaldırılmak istenmekte. Halkımızın ucuz ve sağlıklı ekmeğe ulaşmasını hiçbir güç engelleyemez" ifadelerini kullandı.

Ongun, bir diğer paylaşımında ise, "İlk etapta konumlandıracağımız 60 Halk Ekmek büfesi; 15 ŞEHİT 15 GAZi 15 ENGELLİ 15 DUL ve YETİM ailesi tarafından işletilecek. Engelleyici tavırlar, hem ucuz ve sağlıklı ekmeğe erişmek isteyen İstanbullulara hem de bu ailelerimize yapılan haksızlık ve saygısızlıktır" dedi.