Üsküdar’daki 35 yıllık park yıkıldı, ardından da DAP Yapı için yol yapma çalışmaları başlatıldı. Bölge sakinleri tepkili: “Mahallelinin, çocukların oynadığı, nefes aldığı parkı DAP Yapı’ya vermeye, ağaçları kesmeye kim-senin hakkı yok.”

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nden bir hukuksuzluk daha: 35 yıllık parkı DAP Yapı için yıktılar

UĞUR ŞAHİN

İstanbul Üsküdar Çamlık Sokak’taki 35 yıllık park ‘yol yapımı’ gerekçesiyle yıkıldı. Validebağ Korusu’nun karşısındaki eski subay lojmanları, ilk olarak DAP Yapı’ya verildi. Sonrasında da DAP Yapı, alanda inşaata başladı. İnşaatın tamamlanmasının ardından binalardan sokağa çıkış yolu kalmadığı anlaşılınca çıkmaz sokak olan Çamlık Sokağı, Tophanelioğlu Caddesi’ne bağlanarak çıkar hale getirmek istendi. Bu kapsamda da Çamlık Sokak’taki 35 yıllık park yıkıldı. DAP Yapı için yol yapma çalışmaları başlatılırken bugün alana giden mahalleli tepki gösterdi. Yıkılan parkın deprem toplanma alanı olduğu öğrenildi.

AKP’Lİ BELEDİYEYE TEPKİ

Bölge sakinlerinden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Üsküdar Belediyesi'nden yeni bir hukuksuzluk daha... Bu sefer Barbaros Mahallesi Çamlık Sokak ile ilgili. Bilindiği üzere Validebağ Korusu karşısındaki subay lojmanları DAP Yapı'ya verilmişti. DAP Yapı bütün bu alana inşaat yapmış ancak 1 metrekareyi bile kullanmak için bu binalardan sokağa çıkış yolu bırakmamıştır. Bu durum hem imar hukukuna hem çevre düzenlemesine aykırı. Hilmi Türkmen de ‘DAP Yapı rahat etsin ve biraz daha para kazansın’ diye, çıkmaz sokak olan Çamlık Sokağı, Tophanelioğlu Caddesi’ne bağlayarak çıkar sokak yapmaya çalışmaktadır. Bu konuda alınmış hiçbir izin, meclis kararı yoktur. Hilmi Türkmen’in şahsi tasarrufu ile Çamlık Sokak’taki 35 yıllık park yıkılarak, DAP Yapı’ya fiili olarak yol yapma imkânı verilmiştir. Koca arazide sokağa çıkış için yol bırakmamışlar, parkı yıkıp kendilerine yol yapıyorlar. Mahallelinin, çoluk çocuğunun oynadığı, nefes aldığı, parkı DAP Yapı’ya vermeye, ağaçları kesmeye kimsenin hakkı yoktur. Burası kamu arazisi biz de kamuyuz. Sokak halkı ve tüm mahalle direniyor. Hilmi Türkmen bu hukuksuzluğa son ver, parkımızı rahat bırak.”

akp-li-uskudar-belediyesi-nden-bir-hukuksuzluk-daha-35-yillik-parki-dap-yapi-icin-yiktilar-789232-1.