AKP Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin olduğu bölgelerde inceleme yaptıktan sonra “Bu çöküş tam da sistematik rant siyasetinin sonucudur” açıklaması yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kıçıldaroğlu’na “Bunun hesabını siz vereceksiniz. Ülkenin en büyük afeti sizsiniz” sözleri ile yanıt verdi.

AKP'li Usta, CHP'li Hatay Belediyesi'ni deprem üzerinden hedef aldı, Kılıçdaroğlu'na çıkıştı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri merkezli meydana gelen iki depremin ardından bölgede incelemelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bu çöküş tam da sistematik rant siyasetinin sonucudur” açıklamasına yanıt verdi.

Usta, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgesinde paylaştığı video mesajı alıntılayarak “Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanın ortada yok. Koordinasyona çağırıyoruz gelmiyor. Su hizmetleri nerede gelip bilgi veren yok. Cenaze hizmetleri yok. Bir tane Hatay Büyükşehir bürokratı ve aracı yok buralarda. Bunun hesabını siz vereceksiniz millete. Ülkenin en büyük afeti sizsiniz” ifadelerine yer verdi.

Usta'nın paylaşımı şöyle:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinden paylaştığı video mesajda, yaşanan felaketin sistematik rant siyasetinin sonucu olduğunu söyleyerek “Halkımızın halini yerinde gördüm. Yaşananlara siyaset üstü bakmayı, iktidarla hizalanmayı reddediyorum. Bu çöküş tam da sistematik rant siyasetinin sonucudur. Erdoğan’la, sarayıyla ve rant çeteleriyle hiçbir zeminde buluşmayacağım. Ben halkımın kavgasını vereceğim. Sonuna kadar” ifadelerine yer vermişti.