İçişleri Bakanlığı’nın halkı sokağa döken plansız sokağa çıkma yasağı açıklaması, muhalefetin yanı sıra iktidar kanadına yakın isimlerden de tepki aldı

AKP’li ve MHP’li isimler de sokağa çıkma yasağı kararına tepki gösterdi

İçişleri Bakanlığı’nın, uygulamadan iki saat önce açıklayıp yurttaşların panikle sokağa dökülmesine sebep olan plansız sokağa çıkma yasağı kararına muhalefetin yanı sıra AKP’li ve MHP’li isimlerden de tepki geldi.

TBMM İdare Amiri olan MHP Milletvekili Erkan Haberal, kişisel Twitter hesabından yaptığı ilk paylaşımda, “Günlerdir gece gündüz demeden canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarının emeklerine yazık oldu. Hem de çok yazık oldu” dedi. Haberal, ikinci paylaşımında ise, “Var olsun devlet, yaşasın millet, bitsin bu cehalet!!!” ifadelerini kullandı.

akp-li-ve-mhp-li-isimler-de-sokaga-cikma-yasagi-kararina-tepki-gosterdi-714819-1.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı İsmail Kılıçarslan da, “Bir bilim kurulu üyemize atfen bir cümle dolaşıyor. Her şeyin özeti: ‘Günlerdir kürekle kar temizliyorduk, çığ düştü’” paylaşımı yaptı.

akp-li-ve-mhp-li-isimler-de-sokaga-cikma-yasagi-kararina-tepki-gosterdi-714820-1.

AKP içindeki Pelikan grubuna yakınlığıyla bilinen ‘akademisyen’ Selman Öğüt de, “Kimi diyor ki gece 02.00'da ilan edilmeliydi. Kimi diyor ki iki hafta önce duyurulmalıydı. Ama böyle ilan edilmemesi gerektiği açık” dedi.

akp-li-ve-mhp-li-isimler-de-sokaga-cikma-yasagi-kararina-tepki-gosterdi-714821-1.