MHP’nin Manisa’da düzenlediği mitingde, alanın VIP girişinde AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal’a “Sizi tanımıyorum buradan alamam” denmesiyle başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

AKP’li vekil alana alınmak istenmedi: Bahçeli’nin mitinginde AKP’liler ile MHP’liler arasında kavga

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üç yıl sonra ‘Aday Belli Karar Net’ için geldiği Manisa’daki mitingi öncesinde mitingine giriş yapmak isteyen AKP'li Manisa Milletvekili VIP girişindeki Ülkü Ocakları görevlisince “Sizi tanımıyorum buradan alamam” demesinin ardından başlayan olaylarda tekme ve yumruklar havalarda uçuştu.

Pencere TV’den Ahmet Ünsal’ın haberine göre, AKP'li kadın milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık’ı arbedenin içerisinden danışmanı alıp kurtardı. AKP Manisa Milletvekili ve partinin MKYK üyesi Murat Baybatur’un araya girmesiyle birlikte rota MHP kendi içerisinde grupların kavgasına dönüşmesine neden oldu.

MHP’li bazı il ve ilçe başkanları ile Genel Merkez düzeyindeki konuklar miting alanına giriş sırasında kendi aralarında ciddi sıkıntılar yaşadı.

MHP'li yöneticiler çıkan olaylardan olumsuz yönde etkilenen AKP'li Manisa Milletvekili Tamer Akkal’dan özür dilemesiyle Cumhur ittifakı arasında soğuk hava Genel Başkan yardımcılarında devreye girmesiyle çözüldüğü belirtildi.

AKKAL: “BEN AYIRAN TARAFTA İDİM”

Çıkan olayların göbeğinde olan AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal ise olayların kendisi yüzünden çıkmadığını belirterek;

“Ben mitingi alanına girmek için ilgili giriş yerinden geçmek istediğimde oradaki Manisa milletvekillerini tanımayan bir görevli bana “Sizi tanımıyorum buradan alamam” Bende kendisine “Ben Manisa milletvekiliyim” dememe rağmen almamakta ısrar edince araya Genel Başkan yardımcıları girmesiyle öylelikle miting alanına girebildim. Benimde bir anlam yükleyemediğim şekilde ortalık birden karıştı hatta bende çıkan kavgayı ayırmaya çalışanlar arasında idim” dedi.

Mitinge girerken ve miting içerisinde gazetecilere çalışma alanı yaratılmaması hatta gazeteciler alana 45 dakikalık uğraşlar sonrasında giriş yapabildiklerini dile getirdiler.