AKP’li vekil kestiği video ile ‘açlığı’ saklamaya çalıştı

HABER MERKEZİ

Partisinin Adıyaman Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısına katılmak üzere kente giden AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, konuşma yaptığı sırada “Vallahi açım ben” diye seslenen yurttaş, apar topar salondan çıkarıldı. Olayın ardından Ünal, esnafın dertlerini dinlediklerini belirterek sosyal medya hesabından, “Çiftliği olan, bir kısmını devletin hibe desteği ile aldığı 100 koyunu varmış. Adıyaman belediyesinden de maddi destek almış bir vatandaşımız” paylaşımı yaptı.

Peş peşe gelen tepkilerin ardından Ünal, aç olduğunu belirterek tepki gösteren yurttaşla bir araya geldi. Yurttaşın, “Üzerimde 100 kayıtlı koyun olduğu için sosyal yardımlaşmadan destek alamıyorum” şeklindeki ifadesini AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Aydın paylaşarak CHP’lileri hedef aldı. Aydın, “Sizin dezenformasyonla birlikte manipüle eden huyunuza karşılık; hakikatin de er ya da geç ortaya çıkması gibi bir huyu vardır. Fazla söze gerek yok! Sayın Ünal hemşerimizi dinledi. 100 koyunu olduğunu söyleyen vatandaşı bir de siz dinleyin” diyerek, yurttaşın “üzerimde 100 kayıtlı koyun var” dediği yerden kestiği videoyu paylaştı.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, söz konusu yurttaşında banka kredisiyle aldığı koyunları üç ay önce sattığını ifade ederek, “İktidarınızın bir türlü görmek istemediği Türkiye’nin işsizlik ve yoksulluk hakikati vatandaşımızın konuşması ile ortaya çıkmıştır. Belediyenin ödediği, yıktırdığı hayvan barınağının bedelidir. Banka kredisi ile alınan koyunlar üç ay önce satılmış. Hakikat vatandaşın işsizliğidir” dedi.