CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadelerden dolayı “utandığını” söyleyen AKP’li  Milletvekili İbrahim Aydemir, “Cumhurbaşkanımıza dönük 'cesaretin varsa namusun varsa' gibi absürt birtakım çağrılarda bulunuyor. Bunun adı edepsizliktir” dedi.

AKP’li vekil, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi: Ben şahsen utanıyorum

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öylesine sevimsiz ve söyleyeni aşağıya çeken ifadeler kullanıyor ki ben şahsen utanıyorum" dedi.

AA’nın aktardığına göre Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun partisinin bugünkü TBMM Grubu'nda kullandığı ifadeleri eleştirdi.

Meclis çatısı altında görev yapan herkesin, “nezaketini kaybetmemesi gerektiğini” söyleyen Aydemir, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öylesine sevimsiz ve söyleyeni aşağıya çeken ifadeler kullanıyor ki ben şahsen utanıyorum. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımıza dönük 'cesaretin varsa namusun varsa' gibi absürt birtakım çağrılarda bulunuyor. Bunun adı edepsizliktir. Biz yaşı büyükse siyaseten hangi noktada olursa olsun ona saygı ile davranırız ama bu saygıyı hak etmiyor" diye konuştu.

Zülfü Livaneli'nin, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a yönelik açıklamalarını aktaran Aydemir, CHP'nin, bölücülüğün kaynağı haline geldiğini savundu.

Livaneli'nin Baykal'ı suçlamalarının, bölücülük içeren ifadeler olduğunu söyleyen Aydemir, şöyle devam etti:

"Alevi, Sünni ne demek? Hepimiz bir değil miyiz? Baykal'ı Kürt düşmanlığıyla suçluyor. Bu açıklamalar, CHP Genel Başkanının tavrından ortaya çıkıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nu telin ediyorum. AK Parti'ye oy verenleri suçluyor. Daha önce de öğretmenleri suçlamıştı. Kılıçdaroğlu milletle kavga ediyor. Bu millet, ferasetiyle bunlara ders verecek."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin eski genel başkanları Bülent Ecevit ve Deniz Baykal’a ilişkin, “Cemaati devlete ilk yerleştiren Tayyip Erdoğan değil, Bülent Ecevit’tir. Uzun lafın kısası, Ecevit, Baykal gibi insanlar sol filan değil, soldan hoşlanmayan, tipik Türk milliyetçileridir. Deniz Baykal Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez" açıklamaları tartışılan müzisyen, yazar ve yönetmen Zülfü Livaneli'yi, adını anmadan eleştirmişti. Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin bu kadar derdi varken olayı başka bir atmosfere çekmek partiye ve Türkiye’ye ihanettir!" ifadelerini kullanmıştı.