AKP'li vekil "Lan" dedi, muhtarlar toplantıyı terk etti
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

AKP Urfa Ceylanpınar İlçe Başkanlığı’dan muhtarlara mesaj atılarak, Milletvekili Halil Özşavlı'nın saat 16.00'da ilçe binasında toplantı yapılacağı belirtildi. Muhtarlar 15.30’dan itibaren toplanmaya başladı.

Ancak, saat 17.30 olmasına karşın Özşavlı toplantıya gelmedi. Sıcak havada bunalan muhtarlar adına Mevlana Mahallesi Muhtarı Ahmet Akkurt, Özşavlı'yı arayarak toplantıya ne zaman geleceğini sordu. Ancak, iddiaya göre Özşavlı, Akkurt'a, “Lan kimsiniz lan siz?” diye çıkıştı. Muhtar Akkurt da kendisini tanıttı.

Bunun üzerine Özşavlı, “Bekleyin kardeşim geleceğim” cevabını verdi. Masaüstünde megafonu açık olan yapılan bu telefon konuşmasına diğer muhtarlar da tanık oldu. Bir süre sonra Özşavlı geldi ve toplantıyı başlattı.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Koyuncu, “Sizin konuşma üslubunuz beni rahatsız etti” dedi. Bunun üzerine Özşavlı, “Ne dedim ben kendisine?” diye sorunca muhtar, “'Lan' kelimesini kullandınız” yanıtı verdi.

Konuşmaya tanık olan diğer muhtarlar da devreye girerek toplu olarak, “Biz yanındaydık” diye bağırdı. Tartışmanın büyümesi üzerine çok sayıda muhtar Özşavlı'yı protesto ederek toplantıyı terk etti.