Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu olan AKP’li vekil Tolga Ağar, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, hakkındaki iddialarına yanıt verdi. Ağar, Yeldana Kaharman’ın ölümüne dair iddiaları reddettiğini söyledi.

AKP’li vekil Tolga Ağar, Sedat Peker’in iddialarına yanıt verdi

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu, AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kendisine yönelik ileri sürdüğü iddialara yanıt verdi.

Yeldana Kaharman’ın ölümüne dair iddialar ardından Ağar, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Uzun süredir yurtdışında kaçak yaşadığı anlaşılan suç örgütü mensubu S.P isimli kişi tarafından şahsıma yönelik iftiraları reddediyorum.

Hangi karanlık hesaplar için bu şeref ve itibar suikastına giriştiğinin açığa çıkması için hukuki işlemleri başlatacağım.

Şaibe yaratarak, ima yoluyla beni suçlamaya çalıştığı adı geçen gazeteciyi tanımam. Konu adli makamlarca soruşturulmuş ve hukuki süreç tamamlanmıştır. Konun şahsımla uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.

Buradaki kurnazlık, siyasi husumet içerisinde olunan çevrelerin iftirasına destek vereceği ümididir. Daha düne kadar kendisine hakaret ederek itibarsız şahıs muamelesi yapanların, amaç siyasete malzee olarak kullanma olunca, konu ile ilgili hiçbir araştırma soruşturma lüzumu görmeksizin, hevesle üzerine atlamalarını derin bir üzüntü ile karşılıyorum.

Kendi siyasi hesaplarına suç örgütü mensubunun beyanlarını dayanak yapmaya çalışanları kamuoyu vicdanına havale ediyorum.

Türkiye'de herkes herkesi tanır, bilir ve değerlendirir.

Tezyif müyezzifin kadri ile mütenasiptir" yani "Hakaret, hakaret edenin gücü ve kişiliği ile orantılıdır."

Kamuoyuna saygılarımla sunarım."

PEKER NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker, dün yaptığı açıklamada, "Tolga Ağar'ın bir kız arkadaşı var Kırgız ya da Kazak uyruklu. Kızcağız jandarmaya gidiyor, Tolga Ağar bana tecavüz etti diye. Kız şikayet ediyor. Daha sonra kızı helikopterle aldırıyorlar. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Orada bir garipcağız öldü, herkes biliyor kimse sesini açmıyor" demişti.

Jandarma olay sonrası bir açıklama yapmış, iddiaları reddetmiş, Peker de jandarmaya yanıt vermişti.