AKP'li milletvekili Hülya Atçı Nergis, 'Asgari ücret ne kadar olmalı?' sorusuna, "Bilemiyorum. Onu düşünenler düşünsün, Allah da yardımcıları olsun" yanıtını verdi.

AKP’li vekilden 'asgari ücret ne kadar olmalı?' sorusuna ilginç yanıt

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2022 asgari ücret zammı gündemin ilk sırasında yer alırken, AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis'in bir televizyon programında yaptığı açıklamalar sosyal medyada gündem oldu.

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, ETV Kayseri televizyonunda bir programa katıldı.

Haber Müdürü Şeyda Ataşır'ın, "Bir vatandaşın geçinebilmesi için asgari ücretin ne kadar olması lazım?" sorusuna yanıt veren Nergis, “Bu konuda ben bir rakam söylemeyeceğim. Bilemiyorum. Onu düşünenler düşünsün. Allah da yardımcıları olsun” yanıtını verdi.

Nergis, şunları söyledi:

"Hiçbir işyerinin kepenk kapatmasını, işçilerini çıkarmasını, üretimi durdurmasını arzu etmeyiz. Yani işvereni de ezmememiz lazım, işçiyi de düşünmemiz lazım. İnşallah bir orta yol bulunacaktır.

'OSMAN ÖCALAN'IN TÜRKİYE'YE GÖMÜLMESİNDE BİR SAKINCA GÖRMÜYORUM'

Nergis, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın ölümüne ilişkin kendisine yöneltilen bir soruya da "Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı, öyle bir talebi var ise gömülebilir yani gömülmesinde ben bir sakınca görmüyorum" yanıtını verdi.

Ataşır'ın “Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan öldü. ‘Türkiye’ye gömülmesini istiyoruz’ diye bir açıklama yapıldı. Siz bununla ilgili neler söylersiniz?” sorusuna Nergis, “Nerede vefat etti bilmiyorum. Takip etmedim” diye yanıt verdi. Bunun üzerine Ataşır, “Irak’ta” karşılığını verdi. “Böyle bir talep mi var Türkiye’ye gömülmesi ile ilgili? Haberi sizden duydum” diyen Nergis, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Bu konuyu devletin yetkili kurumları değerlendirir. Benim için, yani ben, şu aşamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı, öyle bir talebi var ise gömülebilir yani gömülmesinde ben bir sakınca görmüyorum."