Meclis Genel Kurulu’nda Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetimine atanmasına dair eleştirilere yorum yapan AKP’li vekil, “Vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım” dedi

AKP'li vekilden atama savunması: "Hamza’dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım"

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Spor Bakan Yardımcısı olan Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetimine atanmasına yönelik tepkiler sürüyor. Liyakatsizliğin geldiği boyutları gözler önüne seren atamayla ilgili AKP kanadından ise bir savunma geldi.

Cumhuriyet’in haberine göre, konuya dair bir savunma da AKP Adana Milletvekili Tamer Dağlı’dan geldi. Tamer Dağlı, bu bankaların sporla ilgili faaliyetlerinin de olduğunu ifade ederek, “Ağırlıklı olarak eleştiriler, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olmuş, “Asrın Güreşçisi” dediğimiz Hamza Yerlikaya üzerinde yoğunlaşmaktadır. Hamza Yerlikaya bu vatanı seven, bayrağını seven, ülkesini seven ve İstiklal Marşı’mızı defalarca okutan, bu bayrağı defalarca dalgalandıran bir sporcumuzdur. Hamza Yerlikaya gibi bu vatanı seven bütün sporcularımıza ne yapsak azdır” dedi.

Eleştirilere yönelik ise Dağlı, “Eğer Hamza’dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım” yorumunda bulundu.