AKP Urfa Milletvekili Halil Özcan'ın kızı ile evlenen Raşit Dedeoğlu'nun Etüt ve Proje Daire Başkanlığına atandığı ortaya çıktı. CHP Şanlıurfa İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman İzol, “Normal bir atama olabilir ama milletvekilinin kızı ile evlendikten sonra, hemen akabinde atanması bizlere manidar geldi” diyerek tepki gösterdi.

AKP’li vekilden damada kıyak: Düğün hediyesi olarak Daire Başkanlığı!

AKP Urfa Milletvekili Halil Özcan'ın kızı Adile Nur Özcan ile evlenen Urfa Büyükşehir Belediyesi Ar-Ge Şube Müdürü Raşit Dedeoğlu, düğünden kısa bir süre sonra Etüt ve Proje Daire Başkanlığına atandı.

Dikkat çeken atama tepkilere neden oldu.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; AKP Urfa Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Halil Özcan‘ın kızı Adile Nur Özcan ile Urfa Büyükşehir Belediyesi’nde ARGE Şube Müdürü olarak görev yapan Raşit Dedeoğlu 16 Kasım 2019’da evlendi. Dedeoğlu, 4 Aralık 2019’da Urfa Büyükşehir Belediyesi’ne Etüt ve Proje Daire Başkanı olarak atandı.

Atamaya tepki gösteren CHP Urfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, “İlgi alakası olmayan bir insanın Etüt Proje Daire Başkanlığı’na atanması bir düğün hediyesi anlamına geliyor” dedi.

“Günümüz Türkiye’sinde bu gibi liyakatsiz atamalar artık bize normal geliyor” diyen Cidir, şunları söyledi: Eğer Etüt Proje Daire Başkanlığı’na atanan kişi bu vasıflara uygunsa bunu normal karşılarız. Ancak bunlar göz ardı edilip başka kişilere bu yaranmak amacıyla bu atama yapılmışsa bu yanlışın en büyüğüdür.

Reşit Dedeoğlu’nun Etüt ve Proje Daire Başkanı olarak atanmasını manidar olduğunu belirten CHP Urfa İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman İzol, “Normal bir atama olabilir ama milletvekilinin kızı ile evlendikten sonra, hemen akabinde atanması bizlere manidar geldi” diye konuştu.

BELEDİYE VE AKP’Lİ VEKİL TELEFONLARA ÇIKMADI

Konuyla ilgili Sözcü'nün telefonla ulaştığı AKP’li Urfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri gerçekleşen atamayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. AKP Urfa Milletvekili Halil Özcan ise telefonlara cevap vermedi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.