AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, "Gençlerin erken evlenmesi, erken yol alması, daha çok çocuğa sahip olması lazım" ifadelerini kullandı.

AKP'li vekilden gençlere erken evlilik ve çok çocuk tavsiyesi: Silkelenmemiz lazım

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, Kafkas Dernekleri Federasyonu'nun (KAFFED) İstanbul'da gerçekleştirdiği 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü 158. Yıl Anma Programı’nda konuştu.

İstatistiklere göre 'Türkiye'nin hızla yaşlanan bir ülke 'olduğunu söyleyen Nergis, gençlere 'erken evlenmeleri ve çocuk sahibi olmaları' tavsiyesinde bulundu. Nergis, “Silkelenmemiz lazım. Gençlerin erken evlenmesi, erken yol alması, daha çok çocuğa sahip olması lazım” ifadelerini kullandı.

Daha önce kadın cinayetleri haberlerinin ‘abartıldığını’ söyleyen ve "Öldürülen erkek sayısı bu sayının 12 katı" açıklamalarıyla da tepki çeken AKP'li Hülya Atçı Nergis, Sözcü'den Müslüm Evci'nin aktardığına göre şu ifadeleri kullandı:

"Bizler, çok geç evlenen, bekar yaşayan nitekim çok fazla çocuk yapmayan bir topluluğuz ve Türkiye içerisinde hızla yaşlanan bir topluluğuz. Herhalde Türkiye'de nüfus artış hızı en düşük olan Çerkezler öyle zannediyorum. Türkiye'de yapılan istatistiklere baktığımız zaman Türkiye hızla yaşlanıyor, Avrupa'dan 1,5 kat daha fazla yaşlanan bir nüfusa sahibiz. Bugün Avrupa yaşlanmış, ciddi sıkıntı ve sorunlar yaşayan bir coğrafya. Aynı hastalık bize de geldi. Şehre geldik, çekirdek aile olduk. Bireysel yaşamaya başladık.

"Köklerimizden kopmaya başladı. Geç evleniyor ve fazla çocuk yapmıyoruz, hızla azalıp küçülüyoruz. Bu aslında emperyalistlerin, küreselcilerin bir projesi. Bu dünyayı yönetmek için dünyayı küçültmek, nüfusu azaltmak için yaptıkları bir proje. Tuttuğunu görüyoruz. Bizler silkelenmemiz lazım. Gençlerin erken evlenmesi, erken yol alması, daha çok çocuğa sahip olması lazım."