BirGün yazarı Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını 'evlendirmesine' ilişkin konuşan AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, “Hayır altı yaşındaki çocuğu da kimse başına bela almaz yani” dedi.

AKP'li vekilden istismar yanıtı: Altı yaşındaki çocuğu kimse başına bela almaz

BirGün’ün ortaya çıkardığı İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken ‘evlendirdiğinin’ ortaya çıkması gündemdeki yerini korurken AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı'dan skandal bir açıklama geldi.

6 yaşındaki çocuğun yıllarca sistematik şekilde istismara maruz bırakılmasına ilişkin soruya yanıt veren Atçı, “Hayır altı yaşındaki çocuğu da kimse başına bela almaz yani” dedi.

tv1 kayseri isimli Youtube kanalında yayınlanan programa katılan AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, sunucu İsmail Şahin'in istismar skandalına ilişkin sorduğu soruyu yanıtladı.

Sunucu Şahin, olayı 28 Şubat süreciyle ilişkilendirerek "Bu iş gerçekten var mı, yok mu? Elbette yargı ortaya çıkartacak ama bir taraftan da bu ülke 28 Şubat sürecini yaşadı. Aczmendiler diye bir grup ortaya çıktı. Müslüm Gündüz, Fadime Şahin, Ali Kalkancı gibi figüranlar ortaya çıktı. 6 yaşındaki evliliği duyunca ben, direk aklıma bu oyunlar geldi. Elbette ki siz AK Parti milletvekili olarak hukukçu kimliğiniz ve bir anne olarak böyle bir evliliğin olabileceğine inanıyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti Yasası bunlara izin vermiyor zaten ama ne oluyor, siz bu olayı nasıl yorumluyorsunuz" diye sordu.

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı ise verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"Bence hiçbir anne-baba 6 yaşındaki çocuğunu evlendirmez. Böyle bir... Hayır 6 yaşındaki çocuğu da kimse başına bela almaz yani. Eğer bozuk bir fıtrat yoksa burada bir hastalık yoksa, normal koşullarda bir anne-baba evlendirmeyi geç, çocuğunu hiç kimseye emanet etmez. Başka bir ailede 6 yaşında, 5 yaşında, 10 yaşındaki bir çocuğu başına bela çünkü. Çocuk yani. Böyle bir şey olmamalı. Böyle bir şeyi insanın aklı almıyor. Böyle bir şey olmuş mu, olmamış mı? Bu konuda yargı mutlaka bu işi takip ediyor. Devletin kurumları olayı sahiplenmiş bir şekilde çalışıyor. dolayısıyla bu çok dar kapsamlı bir şeydir yani. Bir kişidir, iki kişidir, beş kişidir. Böyle bir şeyi bu topluma mal etmek veya belli bir kesime mal etmenin de çok ciddi bir haksızlık olacağını düşünüyorum. İnsan doğasının ve hafsalasının almayacağı bir şey. Dehşet verici bir şey. Böyle bir şey yapıldıysa mutlaka yapanlar cezasını çekmeli. Her iki taraf da çekmeli ve asla böyle bir şeye de müsaade edilmemeli."