AKP’li vekil Ahmet Özdemir’in yaşlı bir yurttaşa ‘şerefsiz’ demesi ardından bu kez de Kaymakam yaşlı bir yurttaşa, “Terbiyesizlik yapma lan” dedi

AKP’li vekilin ardından bu kez de Kaymakam köylülere hakaret etti!

AKP Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir'in geçen hafta yaşlı bir yurttaşa "şerefsiz" dediği Konya’nın Ilgın İlçesinde kömür madeni için tarım arazilerinin kamulaştırılmasını istemeyen köylüler yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Eylemi bitirmeleri için konuşmaya gelen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadirlioğlu, köylülerden birine “Terbiyesizlik yapma lan” demesi üzerine yuhalandı.

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl köyünde açılması planlanan kömür madeni için arazilerinin kamulaştırılması kararına karşı köy halkının direnişi sürüyor. Köylü protesto için yolu kapatarak eylem yaptı. Eylemi sonlandırmaları için konuşmaya gelen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadirlioğlu, köylülerden yaşlı birine “Terbiyesizlik yapma lan” deyince gerginlik yaşandı.

Kaymakamın sözlerine sinirlenen adam, "Sen terbiyesizlik yapma lan! Sen kimsin de bana lan diyorsun" diye tepki gösterdi.

Jandarma yaşlı köylüyü uzaklaştırırken Kaymakam'ın sözlerine sinirlenen köylüler yuhaladı.

Köylüler, yaşanan tartışmayı cep telefonları ile görüntülediler.

NE OLMUŞTU?

AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, geçtiğimiz hafta, kendi köyü olan Çavuşcugöl'e giderek köy halkıyla bir buluşma gerçekleştirmişti. Buluşmada 'Hakkı Dayı' diye seslenilen köylü, arazilerinin kamuşlaştırılmasına tepki göstererek “Ahmet senin babanın da arazisi var burada. Benim 40 tane yerim gidiyor, benim hayatım bitiyor. Utanmıyorsunuz da. Memlekette bir şey koymadınız, sattınız hepsini. Ne dinleyeceğim. Bitirdiniz memleketi. Mahvettiniz, Allah’tan bir korkun. Sizde hiç mi Allah korkusu yok” diyerek tepki göstermişti. Kendisine tepki gösteren köylüye AKP'li Özdemir, "Köyü satan da, bitiren de şerefsizdir. ‘Köyü sattı’ diyen de şerefsizdir. Böyle bir terbiyesizlik görmedim" demişti.