AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde ölen Nadira Kadirova’nın ağabeyi konuştu. Ağabey Muhammet Ali, “Kendini vuracak cesareti yoktu. 23 yaşında bir kız, silahı bulup alıp da şarjörü takıp vurmasının imkanı yok. Başına sıkmamış, sol göğüs kalbin biraz üstüne sıkılmış” dedi

AKP'li vekilin evinde ölen genç kadının ağabeyinden açıklama

AKP İstanbul Milletvekili, emekli general Şirin Ünal’ın Ankara’daki evinde çalışan 23 yaşındaki Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın pazartesi akşamı milletvekilinin tabancasıyla yaşamına son verdiği ortaya çıktı.

Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası programında olayın ayrıntılarını anlatan Nadira Kadirova’nın ağabeyi Muhammed Ali, şunları anlattı:

"Olay olmadan beni 5 dakika önce Şirin Ünal beni aradı, silah kayboldu dedi. Hayırdır inşallah dedim. Şirin Ünal kız kardeşin sana mı aldı götürdü diyecek sandım, o esnada tabancamı almış, odasına kitlenmiş dedi. O esnada kızı kapıyı çarptı, ses geldi. Hemen taksiye atladım, Çayyolu'na gittim. Olay olmuş, ateş atılmış. Hastaneye götürüldü dedi polisler. O esnada cebimde hiçbir şey yoktu, panikten unutmuşum cüzdanı. Şirin Ünal çıktı, manyak sıktı dedi. Polis ekiplerine para verin, hastaneye gönderin dedi. Polis 50 TL para verdi bana, Şehir Hastanesi'ne geldim. Doktorlar başınız sağolsun dedi. O anda yıkıldım ben. Doktorun ayağına yıkıldım.

Kardeşimi ben çok iyi tanıyorum, benden başka paylaşabileceği insan yoktu, dostu, abisi, baba olarak her şeyi ben onla paylaşırdım. Herhangi bir sıkıntısı, sorunu yoktu. İlaç kullanacak bir durumu yoktu. Kendini vuracak cesareti yoktu. Bir kız birinin evinde çalışıyor, silahını buluyor, şarjörü takıyor ateş ediyor. Akıl var, mantık var. İmkanı yok yani.

Ondan sonra savcılar geldi olay yerine, 00.30, belki 1.00'di. Kardeşimi kimseye göstermediler. Savcıyı bekledim ben de. İntihar edecek bir durumu var mıydı, ilaç kullanıyor muydu diye sordular, hayır dedim.

Sol göğüs, kalbin biraz yukarısından vurulmuş.

Konsolosluk bana 'Kardeşinin biraz masrafı olur, kim ödeyecek' dedi. Şirin Ünal’ın şoförü vardı İbrahim abi, 'Ben karşılayacağım' dedi ne kadar masrafı vardı. Bu konularla hep o ilgilendi. Ondan sonra konsoloslukla anlaştık, 1450 dolar Nadira için dedi, 482 dolar da abisine bilet keseriz dedi.

Kardeşimin çok ümitleri vardı, Türkiye vatandaşı olacağım, üniversiteyi kazanacağım diyordu. Dershaneye gidiyordu, İngilizce kurslarına gidiyordu. Türkiye'de evleneceğim diyordu, çok ümitleri vardı hayatta.
Leyla diye bir arkadaşıyla konuşmuş. Bunu bana kardeşim öldükten sonra söylediler. Kız kardeşim o kadar ağlamış ki, kardeşim gece 2'ye kadar konuşmuş. Ne oldu, anlat bana demiş Leyla. Ondan sonra Leyla demiş, odama girdim, hasta hanımına bakıyordu kız kardeşim. Leyla demiş, ben hanımına bakıyorum, odamı girdi, kitledi, arkadamdan sarılmaya başladı diyor Şirin Ünal Bey diyor. (Sunucu Atilla Güner: Doğru mudur bilemiyoruz) Evet, o doğru mu bilemiyorum Allah bilir ama telefon konuşması var, Özbek dilinde kayıtlarda vardır, çıkarılabilir. Ben abimin gözüne nasıl bakacağım, ben mektup yazarım, evi de yakarım kendimi de öldürüm demiş Leyla Hanımefendiye."

ANKARA EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümüne ilişkin Ankara Emniyeti’nden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında 23 Eylül 2019 Pazartesi günü 21.00 sıralarında İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın ikametinde meydana gelen intihar olayı ile ilgili olarak yapılan paylaşımlar ve yorumlar nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu intihar olayı Sayın Milletvekilinin, eşi, kızı ve evin diğer yardımcısı ile birlikte ikametinde bulunduğu esnada meydana gelmiştir. Olayın gerçekleşmesine müteakip tüm iş ve işlemler Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Olay yerinde yapılan teknik ön incelemede intihar harici herhangi bir şüpheli durum müşahede edilmemiş, ayrıca müntehirenin odasında intihar eğiliminde olduğuna dair bulunan geçmiş tarihli notlar da dahil tüm bulgular soruşturma dosyasına eklenmiştir."

Açıklamada, ayrıca, konuyla ilgili soruşturmanın Cumhuriyet Savcılığı tarafından “çok yönlü olarak, detaylı ve titiz bir şekilde sürdürüldüğü” kaydedildi.