AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlunun nikâh töreninde koronavirüs tedbirleri ihlal edildi. Törene katılanların sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflarda, mesafe kuralına uyulmadığı ve yasağa rağmen yiyecek içecek ikramı yapıldığı görülüyor. Törende gelin ve damada takı takılmasına yönelik yasak da ihlal edildi.

AKP'li vekilin oğlunun nikâhında koronavirüs tedbirleri hiçe sayıldı!

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlunun nikâh töreni, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik tedbirlerin ihlal edilmesi nedeniyle sosyal medyada tepki çekti.

Gazete Duvar'ın haberine göre, İçişleri Bakanlığı’nın 2 Eylül’de yayınladığı genelge ile düğün, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinlikler yasaklanmıştı. Genelgeye göre, nikahların en fazla 1 saat içinde bitirilmesi gerekiyor. Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğünler ve nikahlarda, sandalye/koltuk düzeninin fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde oluşturulması zorunlu hale getirildi. Toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yasaklandı.

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlunun nikâh törenine katılanların sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflarda, mesafe kuralına uyulmadığı ve yasağa rağmen yiyecek içecek ikramı yapıldığı görülüyor.

akp-li-vekilin-oglunun-nikahinda-koronavirus-tedbirleri-hice-sayildi-777398-1.

Törende gelin ve damada takı takılmasına yönelik yasak da ihlal edildi. 24 Haziran’da yayınlanan “Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler” başlılı genelgede, “Düğünlerde karşılama, uğurlama ve takı merasiminde tokalaşma ya da kucaklama/sarılma yapılmayacak, mesafe korunacak. Takı merasimi, hediyelerin düğün mekânının uygun bir yerinde bulundurulacak sandık vb. bir toplama kutusuna konulması şeklinde yapılacak. Toplu fotoğraf çekimleri yapılmayacak” denilmişti.

akp-li-vekilin-oglunun-nikahinda-koronavirus-tedbirleri-hice-sayildi-777399-1.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kıydığı nikâha AKP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra AKP Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da katıldı.

akp-li-vekilin-oglunun-nikahinda-koronavirus-tedbirleri-hice-sayildi-777400-1.