'Sansür yasası' eleştirilerine yanıt veren AKP'li Yayman, Hiç kimse bir paylaşımda bulunduğu veya haber yazdığı için yargılanmayacak. Anayasa Mahkemesi farklı bir karar verirse biz tekrar kararımızı, düzenlememizi bir kez daha konuşur ve istişare ederiz" diye konuştu.

AKP'li Yayman: Hiç kimse bir paylaşımda bulunduğu veya haber yazdığı için yargılanmayacak
Fotoğraf: AA

AKP'li Milletvekili Hüseyin Yayman, 'sansür yasası'na ilişkin eleştirilere yanıt verdi, hiç kimsenin bir paylaşımda bulunduğu ve haber yazdığı için yargılanmayacağını savundu. Yasanın Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşınacak olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yayman, "Anayasa Mahkemesi farklı bir karar verirse biz tekrar kararımızı, düzenlememizi bir kez daha konuşur ve istişare ederiz" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayman, CHP'nin kamuoyunda 'sansür yasası' olarak bilinen ve Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen 'Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu'nu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağına ilişkin bir soruya şu cevabı verdi:

"Bizim sansür gibi bir amacımız olamaz. Yasayı okumadan hükümde bulunuyorlar. Sürekli 'dezenformasyona kim karar verecek?' diye soruyorlar. Dezenformasyon olup olmadığına yargı karar verecek. Bu sefer de 'AK Parti'nin yargısı' diyorlar. Bu yargı camiasını toptancı şekilde töhmet altında bırakan bir anlayıştır. Bağımsız yargının vereceği karara saygılıyız. Ülkenin düzenine huzuruna ve kamu barışına tehdit oluşturacak düzeyde bir haber ve paylaşım varsa buna mahkemeler karar verecek. Hiç kimse bir paylaşımda bulunduğu veya haber yazdığı için yargılanmayacak. CHP'nin Anayasa Mahkemesine götürmediği bir konu yok zaten. Anayasa Mahkemesi farklı bir karar verirse biz tekrar kararımızı, düzenlememizi bir kez daha konuşur ve istişare ederiz. Milletimizin talebi ne ise o doğrultuda karar alırız."

AA