AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, asgari ücretle geçinmeye çalışan yurttaşların yükünü paylaştıklarını iddia ederek ”Enflasyonla alakalı dezavantajlı kesimin satın alma gücüne çok önemli katkıdır” ifadelerini kullandı. Asgari ücretin işveren kesimini de etkileyeceğine dikkat çeken Yazıcı, “Her birimiz asgari ücretin getirisini, yükünü, avantajını, dezavantajını paylaşmış oluyoruz“ dedi.

AKP'li Yazıcı asgari ücretlilere 'dezavantajlı kesim' dedi: Her birimiz yükü paylaşıyoruz
Fotoğraf: DepoPhotos

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize’de katıldığı açılış töreni sonrası gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretle ilgili konuşan Yazıcı, yurttaşların yüzde 60'ından fazlasının geçimini sağladığı asgari ücretin bir 'hesap işi' olduğunu ifade ederek, işveren kısımının ve toplumun tamamını etkilediğini kaydetti.

Asgari ücretle geçinmeye çalışan yurttaşlara 'dezavantajlı kesim' diyen Yazıcı, "Enflasyonla alakalı dezavantajlı kesimin satın alma gücüne çok önemli katkıdır. Asgari ücretin 8 bin 500 dolayında olması işveren kesimini de bir yandan etkileyecek. Asgari ücretin üzerinde bir ücret alanların ücretlerinde onlar kendileri bir değerlendirme yapacaklar. Dolayısıyla toplum olarak bunu her birimiz asgari ücretin getirisini, yükünü, avantajını, dezavantajını da hep birlikte paylaşmış oluyoruz. Buda hukuk devleti, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir devletin yapacağı bir uygulamadır" iddiasında bulundu.

Anayasa değişikliği teklifine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yazıcı, şunları kaydetti:

“Meclis 3 maddeden oluşan anayasada değişiklik teklifini tüzüğün ön gördüğü biçimde, anayasanın ön gördüğü şekilde müzakere ettikten sonra yapılan oylamada bu teklif 360- 400 arasında bir oyla kabul edilirse yürürlüğe girmesi referandum şartına bağlıdır. Zorunlu referandum. Oylama sonucunda ‘kabul’ bu skalada kalırsa zorunlu olarak referanduma getireceğiz. Kabul oyu 400’ün üzerinde olursa o zaman da Cumhurbaşkanı gene taktirindedir, dilerse referanduma getirebilir. Gerek görmezse Cumhurbaşkanının onayıyla anayasa değişikliği gerçekleşir. Ben bu aşamada bunun sonlanacağı kanısındayım. 400’ün üzerinde bir destek alacağı, dolayısıyla da 400’ün üzerinde destek alması halinde de Meclis’teki işlemlerle anayasa değişikliğinin gerçekleşeceği kanısında ve beklentisindeyiz"

(DHA)