Meclis’te Örs’e saldırarak hastanelik eden Işık’a suç duyurusunda bulunulacak. AKP’li vekillerin Saray’a şirin görünmek için olayları kışkırttığı iddia edildi.

AKP’li Zafer Işık’a suç duyurusu
Fotoğraf: Depo Photos

Hüseyin ŞİMŞEK

Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında AKP Milletvekili Zafer Işık’ın, İyi Partili Hüseyin Örs’ü yumruklayarak hastanelik etmesinin ardından Genel Kurul’da gerginlik dün de devam etti. AKP’liler kürsüye çıktığında İyi Partili milletvekillerinin salonu terk ettiği görüldü. CHP, HDP ve İyi Parti Milletvekilleri, AKP’li Işık’ın ‘adam öldürmeye teşebbüs’ten yargılanması gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bütçeyi sunduğu oturuma AKP’li milletvekillerinin ilgisiz kalması sonrası bu kavganın yaşandığına dikkat çekildi. AKP’lilerin Gene Kurul’a katılmadıklarının kamuoyuna yansımasının ardından bazı milletvekillerinin "Cumhurbaşkanlığı’na ‘Ben buradayım’ mesajı vermek için bu tür olayları tahrik ettiği, kullandığı" değerlendirmeleri de yapıldı. Cumhurbaşkanlığı’ndan da bir tepki gelmemesinin AKP milletvekilleri arasında "mesajın yerine ulaştığı" şeklinde yorumlandığı bildirildi.

ÖZALAN DA İNCELEMEDE

Muhalefet partilerinin milletvekilleri de yaşananlara tepkili. HDP kulislerinde olay hakkında, “Vekil terörü” tanımı yapılırken İyi Parti kurmayları ise bu olayın peşini bırakmayacağını kaydediyor. Işık’ın cezalandırılması için her türlü yola başvuracaklarını kaydeden İyi Parti kurmayları, ilk olarak Zafer Işık hakkında “öldürmeye tam teşebbüs”ten suç duyurusunda bulunma kararı aldı. İyi Parti, olayları başlatan isimler arasında yer aldığı görüntülerle sabit olan Alpay Özalan için adım atıp atmamayı da tartışıyor.

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

Hayati tehlikeyi yaklaşık 12 saat sonra atlatabilen Örs’ü, İyi Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu hastane odasında ziyaret etti. Odadan fotoğraf da paylaşan Zorlu, "Trabzon Milletvekilimiz Hüseyin Örs az önce yoğun bakımdan çıktı. Tedavisi burada devam edecek. Bilinmelidir ki böylesi saldırılar aslında Türk Milletinin iradesine ve demokrasimize yapılmaktadır. İYİ Parti olarak ülkemizi bu anlayıştan çıkarmaya ve kurtarmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

***

NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurulu’nda kavga konusunda ‘sabıkalı’ isimlerin başında gelen AKP’li Meclis İdare Amiri Alpay Özalan’ın kürsüye yürümesinin ardından başlayan olaylar sonucunda, AKP ve İYİ Parti Milletvekilleri arasında fiziki müdahaleye varan kavga yaşandı. İyi Parti’li Hüseyin Örs ile karşı karşıya gelen AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, Örs’ü yumrukladı. Örs hastaneye kaldırıldı.