AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren hakkında açıklama yaptı. Sineren'in "Zehra Taşkesenlioğlu vasıtasıyla rüşvet teklifinde bulunulduğunu CİMER'e ilettim" şeklindeki açıklamasına değinen Taşkesenlioğlu, "Sineren, katıldığı televizyon programında ismimi kasıtlı olarak gündeme getirmiş ancak şahsımla ilgili hiçbir delil ortaya koyamamıştır" dedi. AKP'li vekil Taşkesenlioğlu, Sineren hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'ndan 'Mine Tozlu Sineren' açıklaması: Suç duyurusunda bulundum
Zehra Taşkesenlioğlu (solda) / Mine Tozlu Sineren

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları gündemdeki yerini korurken AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'ndan Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren hakkında açıklama geldi.

"Seçim çalışmaları nedeniyle Mayıs 2018 tarihinde Erzurum'da bulunduğum esnada iş insanı Mine Tozlu Sineren, danışmanım aracılığı ile randevu talebinde bulunmuştur" diyen Taşkesenlioğlu, "İlk kez karşılaştığım Sineren'i dinledikten sonra talebinin şahsımla alakalı olmadığını, muhatabı olan Sermaye Piyasası Kurulu ile görüşmesi gerektiğini ve konuya müdahil olamayacağımı belirttim. O tarihten itibaren müfteri Mine Tozlu Sineren ile hiçbir görüşmem olmamıştır" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamasında Taşkesenlioğlu, "İftira ve kumpas olayının bir diğer ayağında yer alan Mine Tozlu Sineren, katıldığı televizyon programında ismimi kasıtlı olarak gündeme getirmiş ancak şahsımla ilgili hiçbir delil ortaya koyamamıştır" dedi.

Taşkesenlioğlu, şunları söyledi: "Konu ile ilgili adli ve hukuki süreç başlatarak Mine Tozlu Sineren'in iftiraları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğumu ifade ederim."

AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'nun açıklaması şöyle:

"İş İnsanı Mine Tozlu Sineren tarafından sosyal medyada ortaya attığı iddialar nedeniyle günlerdir aileme ve şahsıma yönelik kasıtlı olarak sistematik bir suç isnadı yapılmaktadır. Yaşanan bilgi kirliliğinden dolayı kamuoyunu bilgilendirmek zaruri hale gelmiştir.

Seçim çalışmaları nedeniyle Mayıs 2018 tarihinde Erzurum'da bulunduğum esnada iş insanı Mine Tozlu Sineren, danışmanım aracılığı ile randevu talebinde bulunmuştur.

Programım gereği Hınıs ilçesinde olduğundan dolayı görüşemeyeceğimi ifade etmeme rağmen Mine Tozlu Sineren görüşme talebinde ısrar ederek Hınıs'a gelmiştir.

İlk kez karşılaştığım Sineren'i dinledikten sonra talebinin şahsımla alakalı olmadığını, muhatabı olan Sermaye Piyasası Kurulu ile görüşmesi gerektiğini ve konuya müdahil olamayacağımı belirttim.

O tarihten itibaren müfteri Mine Tozlu Sineren ile hiçbir görüşmem olmamıştır. Mine Tozlu Sineren'in ifade ettiği danışmanlık bürosu ile hiçbir ilişkim olmadığı gibi görüştüğü kişilerle de herhangi bir tanışıklığım bulunmamaktadır.

İftira ve kumpas olayının bir diğer ayağında yer alan Mine Tozlu Sineren, katıldığı televizyon programında ismimi kasıtlı olarak gündeme getirmiş ancak şahsımla ilgili hiçbir delil ortaya koyamamıştır.

Konu ile ilgili adli ve hukuki süreç başlatarak Mine Tozlu Sineren'in iftiraları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğumu ifade ederim."

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun adının geçtiği iddialarda bulunmuştu.

Eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini öne süren Peker, Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu’yu Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini iddia etmişti. Burada danışmanlık adı altında 12 milyon TL “rüşvet” istediğini öne süren Peker, iddiasıyla beraber danışmanlık sözleşmesine dair belgeyi de paylaşmıştı.

Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini öne sürmüştü.

Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren ise Halk TV'de yaptığı açıklamada, "Bu işi açmamı sağlayan SPK'ydı. Sedat Peker'in yazdıklarında doğru olmayan ufak tefek şeyler var. Zehra Taşkesenlioğlu vasıtasıyla rüşvet teklifinde bulunulduğunu CİMER'e ilettim" demişti.