AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Bizim yaptığımız şey bir af değil. Af denilen şey, cezayı ve suçu ortadan kaldırmaktır. Bizim yaptığımız şeyde ceza da yerindedir, suç da. Bazı suçlar açısından infazın süresini azaltıyoruz

AKP'li Zengin: Af çıkarmıyoruz, infazın süresini azaltıyoruz

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel Kurul’da görüşülmekte olan infaz düzenlemesi teklifinin, yaklaşık 7 aydır üzerinde çalıştıkları bir kanun olduğunu ifade eden Zengin, “Zor bir kanun. Biz burada şu an cezaevlerinde bulunanlar üzerinden konuşuyoruz. Ama tabii ki bu suçun mağdurları var. Toplum üzerinde yarattığı bir etki var. Bu manada çok ince bir çizgi üzerinde yürüyoruz” dedi.

Meclis’te görüşülen teklifin bir af değil, ‘infaz süresinin azaltılması’ olduğunu öne süren Zengin şu ifadeleri kullandı:

‘CEZAYI VE SUÇU KALDIRMIYORUZ’

“Uzun süreçten sonra hüküm kesinleşmiştir ve infaz aşamasına gelmiştir. Bizim yaptığımız şey bir af değil. Af denilen şey, cezayı ve suçu ortadan kaldırmaktır. Bizim yaptığımız şeyde ceza da yerindedir, suç da. Bazı suçlar açısından infazın süresini azaltıyoruz. Yani 3'te 2 olanlardan bir kısmını 1 bölü 2'ye indiriyoruz. Kanunda çok açık bir biçimde hangi suçlarla ilgili indirim yaptığımız da ortadadır. Bizim kendi sınırlarımız var; teröre dair suçlar, cinsel suçlar, kasten adam öldürme suçları... Toplum vicdanını yaralayan hiçbir suçla alakalı biz infaz indirimi getirmiyoruz. Bu manada insanların kalben müsterih olmalarını rica ediyorum. Özellikle kadınlar rahat olsunlar. Kadınların tüm hak ve hukuku başta biz kadın milletvekillerine emanettir. Onların rahatsız olacağı hiçbir şey bu Meclisten çıkamaz.”