Hürriyet yazarı Selvi, Davutoğlu'nun yeni partisinin isminin 'Yaşam ve Adalet Partisi (YAP)' olacağı iddiaları sonrası AKP'lilerin nasıl tepki verdiklerini yazdı. “AK Parti kulisinde bir grup milletvekiliyle sohbet ediyorduk. İlk tepkileri, ‘AK Parti’nin çakması olmuş’ oldu” diyen Selvi, “İçlerinde “HAP yapsalardı, ‘Hak ve Adalet Partisi’ olurdu' diyen de çıktı” dedi.

AKP'liler Davutoğlu'nun partisinin ismine ne tepki verdi?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Aralık ayı içerisinde kurulması beklenen yeni partisinin isminin “Yaşam ve Adalet Partisi (YAP)” olabileceği iddia edildi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, AKP kulislerinde parti isminin nasıl karşılandığını yazdı. “AK Parti kulisinde bir grup milletvekiliyle sohbet ediyorduk. İlk tepkileri, ‘AK Parti’nin çakması olmuş’ oldu” diyen Selvi, “İçlerinde “HAP yapsalardı, ‘Hak ve Adalet Partisi’ olurdu' diyen de çıktı” dedi.

Selvi’nin “Meclis kulisinde konuşulanlar” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partinin isminin ‘Yaşam ve Adalet Partisi’, kısaca YAP olduğu haberi geldiğinde Meclis’te AK Parti kulisinde bir grup milletvekiliyle sohbet ediyorduk. İlk tepkileri, “AK Parti’nin çakması olmuş” oldu. İçlerinde “HAP yapsalardı, ‘Hak ve Adalet Partisi’ olurdu” diyen de çıktı, “Yapı market gibi” yorumunu yapan da. AK Parti milletvekilleri Davutoğlu’nun partisiyle pek ilgili gözükmediler. Yorumların ağırlığı, Davutoğlu partisinin ölü doğduğu ve ismin güzel olmadığı yönündeydi. Gerçi o ismin kesin olmadığı parti isminin bugün belirleneceği ortaya çıktı."