İBB’nin Meclis gündemine musluğu kesilen vakıflar damga vurdu. AKP’lilerin, “O vakıflarda sizin uykularınızı kaçıracak kişiler yetiştirilecek” sözlerine tepki gösteren İBB Başkanı İmamoğlu, “Hiçbir genç, kimsenin uykusunu kaçırsın diye yetiştirilemez” dedi

AKP’liler meclis toplantısında gerginlik çıkardı: Vakıflara akan para kesilince tehdit geldi


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB), tatilin ardından eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya başkanlık eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sözlerine 12 Eylül Darbesi’nde kaybedilen insanları anarak başladı. Yenikapı’da sergilenen ihtiyaç fazlası araçların yanı sıra vakıflara aktarılan bütçenin gündeme geldiği toplantıya AKP’li Meclis Üyesi Ömer Faruk Kalaycı’nın tehdit gibi sözleri damga vurdu. Kalaycı’nın “O vakıflarda sizin uykularınızı kaçıracak kişiler yetiştirilecek” sözlerine tepki gösteren İBB Başkanı İmamoğlu, “Hiçbir Türk evladı kimsenin uykusunu kaçırsın diye yetişmiyor, yetiştirilemez” dedi.

AKP’nin Vakıflara aktardıklarını inkâr etti

Belediyeye eleman alımı ile ilgili kara propaganda yapıldığını öne süren AKP Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, “Sayın Başkan seçim döneminde 643 yöneticiye bin 717 makam aracı verildiğini söyledi. Bunlar mı makam aracı?” şeklinde konuştu. AKP döneminde vakıflara aktarılan milyonlarca lirayı da görmezden gelen Göksu, “Sanki bazı vakıflara oluk oluk para aktarıldı. İBB’nin bu derneklere, bu vakıflara aktardığı bir kuruş Türk Lirası yoktur” ifadelerini kullandı. Göksu konuşmasının son bölümünde ise Taksim Dayanışması’ndan Tayfun Kahraman’ın daire başkanlığına atanmasına ilişkin, “Gezi olaylarında eli kanlı terör örgütlerinin paçavrasının altında gaz maskesi ile beraber gezen bir kişi bu şehrin neresini dönüştürecek” şeklinde konuştu.

Göksu’ya tepki gösteren CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı ise “Tevfik Göksu işten çıkarmalarla ilgili 1.5 dakika, araçlar ile ilgili 3.5 dakika konuştu. Neden? Araçları daha mı çok seviyorsunuz? Pejmurde oldunuz değil mi? İnsanların eve ekmek götürme umuduyla oyun oynadınız? Bank Asya’da hesabı olanı işten çıkartıp, Bank Asya’da yöneticilik yapanı SPK’de yönetici yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Subaşı, Kahraman’ın atanması ile ilgili olarak ise “Demin Gezi olayları dediniz, Gezi Direnişi diyeceksiniz. O olay filan değil, Türkiye’nin her tarafında destek bulan direnişti. Tayfun Kahraman orada gösterdiği yeteneğini şimdi burada gösterecek. Kentsel dönüşüm rant kapısı olmayacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından söz alan AKP’li Meclis Üyesi Kalaycı’nın, “Onun bunun vakfı dediğiniz vakıfların sahibi millettir. O vakıflarda sizin uykularınızı kaçıracak kişiler yetiştirilecek” şeklindeki sözlerine ise Başkan İmamoğlu’ndan yanıt geldi. İmamoğlu, “Bu sözler suç duyurusu başlatılabilecek niteliktedir. Ayrıca bu memlekette benim uykumu kaçıracak hiçbir kimse yoktur. Hiçbir Türk evladı kimsenin uykusunu kaçırsın diye yetişmiyor, yetiştirilemez” diyerek Kalaycı’ya tepki gösterdi.

***

15 Temmuz’u vakıflarınız yaşattı

İYİ Parti grubu adına konuşan Grup Başkan Vekili brahim Özkan da vakıfları hedef aldı. Özkan, ’15 Temmuz’u yaşatanlar sizin bu vakıflarınızda yetişenlerdir’’ açıklaması yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezaya da tepki gösteren Özkan, “7 yıl öncesinin hesabı sorulacak ise ‘Ne istediler de vermedim. Bitsin bu hasret’ sözlerinin de hesabı sorulmalıdır” dedi.