AKP'liler Yavaş’ın üzerine yürüdü

ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, belediyenin 31 Mart’taki yerel seçimlerden bugüne yaptıkları ve önceki dönemler masaya yatırıldı. Belediyeyi, 11 milyar TL borçla devraldıklarını ifade eden ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Bir yakınınızı spor kulübünün başına, diğerini medya kurumunun başına getirirseniz buna değil belediye, Karun Hazinesi dayanmaz” dedi. Bunun üzerine AKP'li Meclis üyelerinin Yavaş'ın üzerine yürüdüğü ve güvenliklerin araya girdiği görüldü.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Öte yandan Yavaş, Gökçek döneminde alınan uçak ve helikopterlerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu. Yavaş, “Uçak ve helikopter, bunlar şu anda savcılıkta. ASKİ bütçesinin zararı 42 milyon 324 bin lira” dedi. Belediye müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonucunda ASKİ Genel Müdür İrfan Kaya’nın talimatı ile 2012’de kurulmasına karar verilen “BELKA Seğmen Uçuş Okulu” için 15 uçak alındığı ortaya çıkmıştı. Uçaklara toplam 8 milyon 612 bin 775 dolara harcandığı belirlenmişti. Uçaklar alınmasına rağmen okul kurulmamıştı.

KENDİNİ İŞTEN ATIP TAZMİNAT ALMIŞ

Yavaş, Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü’nün kendi kendini işten atarak, kıdem tazminatı aldığını da açıkladı: “Sonradan emekli olan Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü, aynı zamanda yönetim kurulu başkanı. Kendini işten atıyor. Yönetim kurulu başkanı A, genel müdür A’yı işten atıyor. Gazetelere ‘istifa ettim’ diyor ama bir de kendi kendini attığı için ayrıca kıdem tazminatı alıyor. Fakirin fukarının ekmeğinden alıyor. Bunların hepsi savcılık kaydında var. Hangi parti toplantılarına ne kadar ücretsiz ekmek gitmiş, hepsi savcılıkta. O da yetmemiş, geriye yönelik olarak sendikayla, herhangi bir işçiyi işten atarsan şu kadar tazminat ödenir diye ayrı bir protokol yapmış.”