Doların TL karşısında tarihi zirveyi görmesi üzerine oluşan tepkilere karşı AKP'liler "Berat Albayrak'ın yanındayız" kampanyası başlattı. Kampanyaya sosyal medyada yoğun tepki var. AKP Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı eleştirenlere 'köpekler' dedi. Sağlık Bakanı Koca'nın da kendisinden rahatsız olduğu iddia edilen Albayrak'a destek vermesi dikkat çekti.

AKP’lilerden ‘dolar keyfine baksın’ kampanyası: Albayrak’ın yanındayız

Doların 7.30 sınırını görmesiyle zor günler geçiren yurttaşlar, ekonominin düzelmesini istiyor ve ekonomi yönetimini eleştiriyor. Eleştirlerin odağında ise doğal olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak var. Türk lirasının değeri günden güne erirken Albayrak'a yönelik istifa çağrıları yapılıyor.

AKP'li bakan ve vekillerin başını çektiği bir grup ise sosyal medyada #BeratAlbayrakYanındayız kampanyası başlattı. Ekonomik zorluklarla boğuşan yurttaşlar da Berat Albayrak'a destek paylaşımı yapanlara yoğun tepki gösteriyor.

TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise ekonomi yönetimini eleştirenlere 'köpekler' dedi. Güvenç'in tepki çeken paylaşımı da Albayrak'a istifa çağrısı yapanlara yanıt olarak geldi. Güvenç, "Berat Albayrak Yanındayız" etiketi kullandığı paylaşımında "Köpekler havladı diye atlar ölmez..." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada büyük tepki alan Güvenç, eleştirilere yanıt vermedi.

Berat Albayrak'a destek veren AKP'liler Türkiye ekonomisinin şahlandığını ileri sürdükçe mali sıkıntılarla boğuşan yurttaşların tepkisi de büyüyor. Albayrak'a destek verenler arasında tüm akrabalarını devlet kadrolarına yerleştiren ve birkaç maaş birden alan AKP'liler de bulunuyor.

akp-li-vekil-guvenc-ten-ekonomi-yonetimini-elestirenlere-kopekler-765614-1.akp-li-vekil-guvenc-ten-ekonomi-yonetimini-elestirenlere-kopekler-765616-1.

FAHRETTİN KOCA DA DESTEK VERDİ

Ekonomideki kötüye gidiş nedeniyle Albayrak’a verilen tepkilere karşılık Berat Aklayrak’a bir destek de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Koca, kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajında, AKP’lilerin açtığı ‘#BeratAlbayrakınYanındayız’ etiketini kullandı.

Koca’nın mesajı şöyle:

“Tepkiler, nadiren teklif içerir. Dünyanın yeni şartlarında, ağır sorumluluk altında olanlara saygı duymalı. Zor günlerin atlatılmasında mücadele arkadaşım #BeratAlbayrakınYanındayız”

KULİSLERE GÖRE ALBAYRAK, KOCA’NIN ÖNE ÇIKMASINDAN RAHATSIZDI

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, mart ayında yazdığı bir yazıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın öne çıkmasından dolayı Berat Albayrak’ın rahatsız olduğunu yazmıştı.

Koca’nın yaptığı basın toplantısına mercek tutan Yetkin, “Sağlık Bakanı Koca’nın son günlerde öne çıkması ve belli ölçüde sempati toplaması belli ki AK Parti içinde, üst katlarda birilerini rahatsız etmiş. Başka türlü yarım saat içinde neden dört defa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a teşekkür etme ihtiyacı duysun?” ifadelerini kullanmıştı.