AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yapacağı Menemen’deki mitinge insan toplamak için her yol deneniyor. Şimdi de toplum yararı projesi kapsamında okullarda çalıştırılan İŞ-KUR personellerinin mitinge götürüleceği iddia edildi. Konuyu gündeme getiren Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, "Bu kişilerin mitinge götürülmesi temizlik başta olmak üzere işleyişi aksatacak" dedi.

AKP'lilerin, Erdoğan'ın mitingini kalabalık göstermek için çabası sürüyor

AYCAN KARADAĞ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutlarının teslimi, Alsancak Stadı’nın açılışı ve Menemen’de miting düzenlemek için bugün İzmir’e geliyor. AKP’liler ise Erdoğan’ın Menemen’de düzenleyeceği mitinge insan toplamak için her yolu deniyor. Toplum yararı projesi kapsamında okullarda çalıştırılan İŞ-KUR personellerinin mitinge götürüleceği iddia edildi.

Konu hakkında Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Bugün farklı okullardan bize çok fazla şikâyet geldi. Okullarda çalışan işçileri zorla Menemen’deki mitinge götürmek istiyorlar. Burada işçilerin başlarına herhangi bir şey gelirse kurumlarda büyük sorunlara neden olur. Çünkü izinsiz bir uygulama yapılıyor. Okullarda çalışan personellerin bu baskıyla karşı karşıya kalması kabul edilemez. Pandemi döneminde okullarda zaten sınırlı sayıda hizmetli personel bulunuyor. Bu kişilerin mitinge götürülmesi temizlik başta olmak üzere işleyişi aksatacak” diye konuştu.

İŞÇİLERE TEHDİT

AKP’li Menemen Belediyesi’nde de personellerinin mitinge katılımı zorunlu tutuldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilisi, işçilerin Erdoğan'ın programına katılması için belediye işçilerini tehdit etti. İşçileri Menemen Koyundere Belediye Şantiyesi’nde toplayan yetkili, "Mitinge katılmak zorunlu. Eğer yanınızda dört kişi getirmeyecekseniz pazartesi işe gelmeyin" ifadesini kullandı.

BAŞKANVEKİLİ PEHLİVAN’DAN ÇAĞRI

Menemen Belediyesi Başkanvekili AKP’li Aydın Pehlivan da ilçedeki miting öncesi çağrıda buluyor. Belediye tarafından kentteki yurttaşlar aranarak Başkanvekili Pehlivan'ın sesli mesajı ile Menemen'deki mitinge davet ediliyor. Aramalar öyle yoğun yapılıyor ki kimi yurttaşların 2-3 kez arandığı öğrenildi.

İLÇELERE KATILIMCI KOTASI

Miting davet seferberliği sadece bunlarla sınırlı değil. AKP İzmir İl Başkanlığı’nın ilçe başkanlıklarına da katılımcı kotası belirlediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; kentin en büyük 6 ilçesi; Bayraklı, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka ve Konak ilçe başkanlıklarından en az dört bin kişi ile mitinge katılımları istendi.