Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, çiftçi yerine eski AKP’li milletvekilleri ve parti yöneticilerinin gelir kapısı haline gelen Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nde hangi yöneticinin ne kadar maaş aldığını açıklamadı. Pakdemirli, ‘ticari sır’ gerekçesini ileri sürdü

AKP’lilerin maaşları ‘ticari sır’ oldu!

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nde çalışan ve yaklaşık 100 bin TL’ye kadar maaş aldığı iddia edilen AKP’lilerin ne kadar kazandıkları "sır" olarak kabul edildi ve açıklanmadı.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, çiftçinin en önemli finans kaynağının artık AKP’lilere hizmet eder hale geldiğini söyledi. Birlik ve bünyesindeki şirketlerde eski AKP’li milletvekilleri, parti yöneticileri, gençlik kolları çalışanlarının bulunduğunu söyleyen Bakıroğlu, "Adeta bir arpalık haline gelen Tarım Kredi Kooperatifleri, artık çiftçi kuruluşu olmaktan çıkmıştır. Çiftçi kendisine ait görmediği bu kurumdan uzaklaşmakta mecbur kalmadıkça kredi çekmemekte, sigorta yaptırmamakta ve ürünlerini almamaktadır" dedi.

İSİM İSİM AKP’Lİ YÖNETİCİLER

Kurum bünyesinde çalışan AKP’lileri isim isim açıklayan CHP’li Bakıroğlu, "Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz eski AKP Bilecik Milletvekili, GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tunçak eski AKP Bursa Milletvekili, TAREKS Tarım Genel Müdürü Burhanettin Topsakal eski AKP Trabzon Milletvekili, TAREKS Hayvancılık Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Özbek eski AKP Bayburt Milletvekili, TAREKS Hayvancılık Genel Müdürü Adem Tatlı eski AKP Giresun Milletvekili, Tarım Kredi Yem Genel Müdürü Hasan Fehmi Kınay eski AKP Kütahya Milletvekili, TARKİM AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aksoy eski AKP Gaziantep Milletvekili adayıdır" dedi.

TARIM BAKANI’NA SORDU

Birliği en büyük iştiraki olan Gübretaş’ta yıl içerisinde zarar edilmesine rağmen yöneticilerin huzur hakkı ödemelerine yüzde 88 zam yapıldığını da anımsatan CHP’li Bakıroğlu, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sunan Bakıroğlu, AKP’li yöneticilerin ne kadar maaş aldığını sordu.

TİCARİ SIR YANITI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yasal süre geçtikten sonra verdiği yanıtta, talep edilen bilgilerin "ticari sır" olduğunu ve bu nedenle istenen bilgilerin verilemeyeceğini bildirdi.