Farklı kentlerde yaşayan çay üreticileri, kararın mağduriyete neden olduğunu, çayların bahçelerde çürüyebileceğini ifade ederken AKP'li milletvekilleri ve bakanların yakınlarının seyahat izni aldığı iddia edildi

AKP’liye çay toplamak salgında da serbest

BirGün Ankara

Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yaş çay sezonu için yapılan değerlendirme toplantısında, il dışındaki üreticilerin kente girişine izin verilmemesi, çay toplama işlemlerinin ise il içerisinde yetkilendirilecek kişilerce yapılması kararlaştırıldı. Farklı kentlerde yaşayan çay üreticileri, kararın mağduriyete neden olduğunu, çayların bahçelerde çürüyebileceğini ifade ederken AKP'li milletvekilleri ve bakanların yakınlarının seyahat izni aldığı iddia edildi.

Yüzlerce üreticinin seyahat izni alamadığı için gidemediği dört kente AKP'nin önde gelen isimlerinin yakınlarının geldiğini, çayları toplamak için çalışmalara başladıklarını anlatan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, "AKP içerisinde dayısı olanlar, bakan, milletvekili düzeyinde tanıdığı olanlar maalesef yol izinleri alabildiler. Burada bile partizanlık yapılıyor. Çay, Karadeniz bölgesinde iki milyona yakın insanın ekmeğidir. Fakat burada bile iktidar eliyle maalesef partizanlık yapılıyor" dedi.

ESENYURT'TAN GİTTİLER

AKP'li isimlerle yakınlıkları bulunanların yol izni aldığına yönelik örnekler de paylaşan CHP'li Kaya, "İsmi, soyismiyle bende mevcut bilgi var. İstanbul Esenyurt’ta oturan bir aile var, AKP ile çok sağlam bağları mevcut. Önce valiliğe başvuruyorlar. 'Biz çay üreticisiyiz, çayımızı toplamak için çay bahçesine gitmek istiyoruz' diyorlar. Fakat valilik izin vermiyor. Sonrasında bu insanların yakın akrabalarının bana aktardığına göre AKP İl Başkanı ve İlçe Başkanı'nı devreye sokuyorlar. Kaymakamlık ve valilikle görüşmeleri sonrasında yol izni alıyorlar. Birkaç gün önce, gece saat 02.30 civarında yola çıktılar ve Rize’ye gittiler. İnsanlarımızı koronavirüsten daha çok, haksızlıklar ve adaletsizlikler hasta ediyor" diye konuştu.