Ankara Resim Heykel Müzesi'ndeki tarihi yağlı boya tabloların onarım işini 623 bin TL'ye eski AKP Karabük İl Başkan Yardımcısı Cengiz Ünal'ın yaptığı ortaya çıktı. Ünal'ın kurucusu olduğu şirket, müzenin 17 milyon TL'lik restorasyon ihalesini aldı

AKP'liye müze kıyağı

İSMAİL ARI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde bulunan tabloların onarım işlerini eski AKP Karabük İl Başkan Yardımcısı Cengiz Ünal’a yaptırdığı ortaya çıktı. Müzenin milyonlarca liralık restorasyon işini de Ünal’ın kurucusu olduğu şirkete verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Bağlı Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü, 4 Ekim 2019 tarihinde ‘Ankara Resim ve Heykel Müzesi envanterine kayıtlı özgün yağlı boya tablolarının onarımı ile grid tablo asma sistemi yapımı’ adı altında bir ihale düzenledi. Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı pazarlık usulüyle düzenlenen İhaleye üç şirketin katıldığı belirtilirken 623 bin TL teklif veren eski AKP Karabük İl Başkan Yardımcısı ve Karabük MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkan Yardımcısı Cengiz Ünal’ın ihaleyi kazandığı açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 19 Kasım 2019 tarihinde ‘Ankara Resim ve Heykel Müzesi 2019 ve 2020 yılları sari restorasyonu’ adı altında bir başka ihale düzenledi. ‘Belli istekliler arasında’ düzenlenen ihaleye 14 şirkete katılırken sadece dört şirketin teklifi geçerli sayıldı. İhaleyi, 17 milyon 801 bin TL teklif veren Boğaziçi Kent Yapı Turizm İnşaat Taşımacılık Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin kazandığı açıklandı.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, Cengiz Ünal Boğaziçi Kent Yapı Turizm İnşaat Taşımacılık Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin kurucuları arasında. Şirketin 7 Ekim 2019 tarihli genel kurul kararına göre de Ünal, şirketteki hisselerini Bekir Uluçay’a devretti.