AKP Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, seçim bölgesi olan Viranşehir’in Atşane (Elgün) Köyü’ne 'küçük İsrail' benzetmesi yaptı. Görüntüleri paylaşan CHP'li Mahmut Tanal, Özşavlı'ya tepki gösterdi.

AKP Milletvekili Halil Özşavlı, Atşane Köyü'ne 'küçük İsrail' dedi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı'nın kendisine oy veren Viranşehir'in Atşane (Elgün) Köyü'yle “Küçük İsrail” dediği anların videosunu paylaştı.

Tanal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “AKP Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, oylarıyla kendisini Meclis’e taşıyan Viranşehir’in en büyük köylerinden Atşane (Elgün) Köyü İle ‘Küçük İsrail' diyerek dalga geçiyor" dedi.

Tanal, "Aynı Özşavlı, dün akşam da Meclis'te Ceylanpınar TİGEM zulmünü savundu, seçmenini sırtından hançerledi!” ifadelerini kullandı.

'ESPİRİ' SAVUNMASI

AKP'li Özşavlı, Tanal'a sosyal medya hesabından yanıt verdi. Özşavlı, "Zavallısın Tanal! 58 dakikalık videonun 3 saniyesini kesip algı yapmanın peşindesin! O videoda 1927 nüfus sayımında tek tek Urfa köylerini sayıyorum. Atşane köyünün nüfusunu verip ne kadar kadim olduğuna dair övüyorum, son olarak espiri ile köylünün kullandığı bir tabiri zikrediyorum" dedi.