AKP'nin 'Aktroll' ofisi açıldı: Hedef 100 bin kullanıcı

AKP'nin "Aktrolleri" çalıştıracağı ve AKP'nin dijital alandaki siyasal ofisi olarak tanımlanan "Yeni Türkiye Dijital Ofisi"nin açılışı bugün yapıldı.
Maslak'ta bir iş hanında faaliyet gösterecek ofiste 200 kişi 24 saat esasına göre çift vardiya olarak görev yapacak. Daha önce Twitter fenomeni Fuat Avni'nin de dijital merkez çalışanlarının maaşları hazineden karşılanacak iddialarıyla gündeme gelen "Yeni Türkiye Dijital Ofisi"nin daha çok sosyal medya alanında faaliyet gösterecek.

Sol'da yer alan habere göre; Açılış töreninde AKP'nin seçimler öncesinde 100 bin kullanıcılık bir yayma hedefi olduğu iddialarını destekleyen açıklamalar yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay," Biz zaten sosyal medyayı önceden de etkili kullanmaya hep gayret ettik. Ama bazen de tam kontrolünüz olmayabiliyordu. Bazen sapmalar oluyordu. Şimdi tek merkezden, kendi kurumsal kimliğimizle, bütün sosyal medya platformundaki hesaplarımızı bilerek ve bunu sizlerle de paylaşacağız"dedi. İlk defa bir siyasi partinin kurumsal merkez kurduğunu söyleyen Atalay," Sadece seçim dönemi için değil, seçimden sonraya da uzanacak parti çalışmalarımızda kullanacağımız önemli bir platform olarak kullanacağız burayı "diye konuştu.