AKP’nin dış politikasının bedelini halklar ödedi

HABER MERKEZİ

Reyhanlı katliamının 8. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yayımlayan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, “AKP iktidarının dış siyasette izlediği savaş politikasının bölge halklarına ödettiği bedellerden biri Reyhanlı katliamı oldu” dedi.

53 kişinin yaşamını yitirdiği, 155 kişinin yaralandığı Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki katliamın AKP’nin yurtdışı politikasının yarattığı sonuçlardan biri olduğunu vurgulayan Hatimoğulları, yaşananların ardından iktidara yakın medyada yer alan haberlerin de halkların bir birine düşürülme çabası olarak yansıdığını belirtti.

Dönemin Başbakanı olan Erdoğan’ın sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Adeta senaryosu sahneye konulmuş bir katliam yaşandı. Bölgede yaşayan halklar birbirine düşürülmeye çalışıldı. Katliamın Arap Alevileri tarafından gerçekleştirildiği havuz medyaya servis edilirken; dönemin Başbakanı Erdoğan ‘53 Sünni vatandaşımız katledildi’ diyebildi! Sünni-Alevi çatışması hedeflenerek, bunun Suriye savaşının bir parçası haline getirilmek istendiği ortadaydı. Bu provokasyona en iyi yanıtı; Hatay’da yaşayan tüm halklar ve inanç temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri halklarla birlikte ortak duyarlılık içinde verdi.”