Eski AKP Milletvekili Mehmet Ocaktan eski partisini eleştirerek, "AKP artık başka bir evrende yaşıyor. Bu yüzden de çok tuhaf bir şekilde, bugün sadece muhalefete muhalefet yapıyor" dedi.

AKP'nin eski milletvekili Ocaktan: 20 yıl sonra ilk kez ‘kaybetme’ endişesiyle tanışmış bulunuyorlar

Eski AKP Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, bugün Karar gazetesinde yayımlanan yazısında AKP'nin son dönemdeki politikalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AKP'nin kendi hedeflerinden çok muhalefetin yönlendirmesiyle hareket ettiğini vurgulayan Ocaktan, "Bugün roller değişti… AKP ülkedeki yönetilemezlik sorununun bizzat nesnesi haline geldi ve ciddi bir güven sorunuyla karşı karşıya. Doğal olarak hikayesi zayıfladığı için kendi hedeflerinden çok, karşısında oluşan güçlü muhalefet ittifakına odaklanmayı tercih ediyor. Çünkü 20 yıl sonra ilk kez ‘kaybetme’ endişesiyle tanışmış bulunuyor" dedi.

AKP'nin eski gücü ve güvenirliliğin kalmadığını belirten Ocaktan, "Hukukun üstünlüğü endeksinde, özgürlüklerde, şeffaflıkta ve yolsuzluk algısı konusunda demokrasi liginin çok uzağında bulunuyoruz. Dış politika ise geçmişte eleştirdiğimiz dönemlerin bile gerisinde kaldığımız için kelimenin tam anlamıyla ‘değerli yalnızlığımızla baş başayız…" ifadelerini kullandı.

'BAŞKA BİR EVRENDE YAŞIYOR'

Eski partisine yönelik eleştirilerini sürdüren Ocaktan, AKP'nin 'başka bir evrende yaşadığını' ve sadece muhalefetin muhalefet yaptığını savundu.

Mehmet Ocak'tan yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Eğer AK Parti kendi genetiğini bozmadan geçmişte olduğu gibi sadece hizmete odaklansaydı bugün itibariyle topluma dönüp göğsünü gere gere 'İşte ekonomik krizin, zamların, enflasyonun, işsizliğin olmadığı, özgürlüklerin alabildiğine genişlediği, adaletin terazisinin düzgün tarttığı bu Türkiye’yi biz inşa ettik' diyebilirdi. Bunun önünde hiçbir engelde de yoktu. Ama ne yazık ki AK Parti artık başka bir evrende yaşıyor. Bu yüzden de çok tuhaf bir şekilde, bugün sadece muhalefete muhalefet yapıyor…"